Hej! Var på Ikea igår och råkade komma ut lite spontant med en IKEA Dirigera. Vi har sen tidigare några smarta IKEA LED-lampor som styrts av fjärrkontroller och rörelsesensorer. Allt fungerade på en gång (förutom en taklampa som har konstant ström och styrs av rörelsesensor, fick inte till att paira ihop det då man ska "släcka, tända, släcka tända etc etc typ 7 gånger för att den ska dyka upp i appen).

Men några frågor uppstod:
1. Vilka andra prylar förutom Ikeas egna kan vi använda? T.ex. deras termometer/luftmätare kostade 500 kr. Och jag skulle vilja ha kanske 5-6 stycken för att mäta på vind, garage, källare etc. Funkar t.ex. Aqara som Kjell CO säljer som är betydligt billigare?

2. Vi har ett dörrlås "ID Lock 150" som det finns Z-Wave och Zigbee-modul. Kan man få in det i systemet?

3. Läser mycket om Home assistant och Homekit (Mycket Apple i hemmet). Kan jag köra Home assistant utan några mer fysiska prylar än Dirigera?

Andra tips och tricks som kan vara värda att tänka på?
 
  • Gilla
fubar och 1 till
  • Laddar…
3. Du behöver såklart någon sorts dator att köra HA på, men förutom det behövs egentligen ingenting annat. Dirigera kommer att "hoppa upp" i HA automatiskt och du behöver bara klicka på "Installera" så kan du sedan styra enheterna från HA.
 
  • Gilla
Jocke Best
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.