Har en purusbrunn, men ingen Purus-kniv. Hur skär man bäst till manchetten? Viker man ner kanterna och skär därefter rent nere i hörnet?
 
Lägg ut klämringen centrerat och rita efter insidan. Rita sedan en ny cirkel ungefär en centimeter innanför den du nyss gjorde, och skär efter den. Se till att manschetten inte går ner under klämringen.
 
Tack för tipsen, dags för primning här nu... ;)
 
Antar att du kör med LIP system 17? Tänk på att inte låta VS20 gå in på brunnsflänsen. Eller skrapa bort den när den torkat. Tvätta gärna brunnsflänsen med rödsprit innan du monterar manschetten.
 
Jag kör med Kiito, men det är väl samma procedur misstänker jag...
 
Kiilto har väl inget rollat tätskikt som uppfyller de nya kraven på ånggenomgångsmotstånd? Eller har du en massiv murad/gjuten konstruktion som klarar ett av de äldre tätskikten?

Men jepp, samma grej där, ingen primer in på brunnen.
 
Förresten, insåg nu att du inte nämnt att det skulle vara ett rollat system. Man kanske ska prima även innan Kiiltos Kerasafe-duksystem?
 
Huumm, badrummsbygget har pågått ett tag, rollade tätskiktet (keragreen) och gjorde väggarna i våras. Har bara natagit att detta är godkänt, eftersom detta var vad kakelaffären rekomenderade...
 
Ah, okej. Då var det ju innan de nya reglerna trädde i kraft. Det tätskiktet är dock inte godkänt nuförtiden, om inte en fuktdimensionering visar att konstuktionen bakom klarar den extra fuktbelastningen.
 
*hua* tur man klarar sig då ;)

Tack för snabba svar!

/Henrik
 
Förresten, skall allstå inte brunnsmanchetten beläggas med keragreen hela vägen ner och SEDAN montera klämmringen?
 
Det är olika med olika system. Kiiltos ska inte rollas ner under klämringen. Läs monteringsanvisningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.