Hej, tack till forumet för goda råd och inspiration!
I sommar byggde vi vår bastustuga i trädgården.
Har lagt ut några fler bilder och info under rubriken Bilder.







 
Hemmakatten
Fantastiskt,otroligt snyggt! Är det egna ritningar eller från arkitekt? Vad har det utskjutande lilla väggpartiet för någon funktion? Är det möjligen en dusch bakom? Vill gärna se bilder från "baksidan" och med hela trädäcket.
 
Verkligen trevligt! Kul att ni också lämnade lite växtrum för det befintliga trädet! Mer bilder - tack!
 
Tusen tack för trevliga kommentarer. Nej, ingen arkitekt. Byggde en liten modell av papper, placerade fönster och den lilla dörren efterhand som huset växte upp. Det utskjutande lilla väggpartiet (hela kortväggen) till vänster är två stora dörrar som går att svänga runt 270 grader tills de är ett med långsidan av huset. Det gör relax mera till ett uterum - typ ligga i badkaret under trädet. Dörrarna fungerar även som vindskydd på terassen och vinklas därefter. Dom rökgråa fönsterna är från två bastudörrar, köpt på rea. Blev mycket billigare än att beställa härdat glas från glasmästaren. Baksidan är inte fotogen förän till våren, ej heller hela trädäcket... Går ej att lägga ut fler bilder här i forumet (max fyra). Se gärna fler fotografier och info under rubriken Bilder.
 
Hemmakatten
Åjo, visst går det att lägga ut fler bilder!! Det är max 4 bilder PER inlägg som gäller. Och visst kan du lägga un fler bilder fastän det inte är helt färdigt. Vi är alla vana vid byggen i olika färdighetsstadier. Ta gärna ett parfler inomhusbilder och på trädäcket. Var är förresten kranen för vattnet till badkaret? Ser ingen på bilden. Har ni bara badkar eller finns det en dusch också? Skulle väldigt gärna vilja se en bild på husets kortsida taget utomhus.
 
Ok, trodde det var 4 bilder totalt. Om du klickar på Bilder och sen Bastu & relax här på byggahus.se, har jag lagt ut flera bilder med info under varje. Här är bilden som visar mer av kortsidan. Fyller badkaret med trädgårdsslangen och har en handdusch på utsidan. Kallvatten.

 
Otroligt häftigt!

Har du dragit in vatten i någon form till bastustugan?

/NiJa
 
Tack! Nej, tänkte först gräva ner slangar från huset med varmt och kallt vatten, men nu efter en tids användning har vi beslutat oss för att inte göra det. Fyller badkaret med trädgårdsslangen samtidigt som man eldar och värmer upp, det blir en del av ritualen. Trevligare utan kranar på insidan.
 
Oj vad otrolig läcker! Fundera också över att bygga bastu i trädgården men behöver lite större iom att vi behöver sovplatser mm. till släkten när de kommer över(från utlandet).
Den här stilen skulla passa perfekt med vårt hus!
Håller med hemmakatten: visa, visa mera
 
Här kommer fler bilder.






 
OJ OJ OJ! OTROLIGT häftigt!!! Det skummar i mitt finska blod när jag ser det ni byggt! Nu fick jag ny inspiration!!
 
Kan bara instämma i hyllningskören, riktigt snyggt och kul med nya innovativa lösningar! Två frågor; 1. Vad består värmeskyddet runt aggregatet av, har du murat väggen eller vad är det för material? och 2. Vad har du för panel i bastun?
Tack!
 
SNYGGT! å stilrent på samma gång. Men aggregatet ser lite "gömt" ut därinne i sin nisch. Vill man inte se in i elden lite?

Badkaret fylls med vattenslang, innebär det kallvatten då? Om man vill ha mer varmvatten får man alltså pinna in och vrida på? Läge för vattenvärmare på nästa Harvia när ni bastat sönder detta agg. För jag tror att detta ljuvliga rum kommer att bli välanvänt!
 
Tack för kommentarer! Värmeskyddet består av putsad tegel och fundamentet är av betong. Panelen är asp. Man ser in i elden från motsatta hörnet. Bra med gott om plats framför luckan när man behöver slänga in mera ved, därav placeringen. När man eldar på kvällen lyser lågorna upp hela rummet. Vi tycker att det är skönt med bara kallt vatten i karet. Dessutom räcker inte en 15 liters tank långt och det blir mycket springande med varmvatten om man ska fylla på för varje dopp. Vi får tvätta oss inne i huset istället...
 
K
Grymt snyggt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.