God Fredag,

Funderar på en sak som jag hoppas någon kan ge klarhet i.
Vi har vid två tillfällen fått möjligheten att yttra oss om bygglov. Detta har gällt bygglov för en skola som ligger en bit bort från oss, när de ansökte om lov för att ändra fasaden och bygga nån mindre byggnad på sin tomt. Detta ligger inte i direkt anslutning till vår fastighet utan är några hus mellan.

MEN när närmaste granne och grannen ett hus längre bort gör stora
Tillbyggnationer så som uterum, nytt garage vilka ligger i vårt blickfång har vi inte fått yttra oss.

Hur kommer detta sig? Att vi får yttra oss om byggnader utan för vårt blickfång och inte de som ligger så vi ser dem?
 
Om detaljplan finns och din granne bygger planenligt är det anledningen till att du inte fått yttra dig om bygglovet. Dessa frågor hanterades och samråddes under planprocessen.

Varför du fått yttra dig om skolan går inte att svara på utan att känna till mer om de fastighetsrättsliga förhållandena.
 
  • Gilla
Claes Sörmland och 1 till
  • Laddar…
Det kan ju tex varit så att när förändringen gjordes på skolan så var någon av ändringarna planstridiga, tex för nära mot tomtgräns eller byggytan överskrids. Kan väl vara så att kommunen gör ett grannehörande om bygglovet rör en byggnad som kommer närmare än planen anger mot allmän mark tex väg eller dylikt. Men som Noell skriver så behöver kommunen enbart kolla med grannar om ändringen strider mot gällande detaljplan.
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.