Vi har nu helt gått över och bestämt oss för att det måste bli lösvirkesmodellen med så mycket eget arbets som bara går för vår del. Det verkar helt otroligt vad pengar man kan slippa förlora :)
Det som är svårt nu innan vi har färdiga ritningar är att veta hur mycket allt kommer kosta. Är det någon som har byggt och kan ge ca priser på vad el , vvs, platta mm kostar. Även vad virket kostar att köpa in med innerväggar och allt.
Förstår att det kan skilja mycket beroende på hur huset ser ut men tacksam för allt så man har några riktlinjer. Vi är inne på att bygga ett enplans på ca 160-170 kvm + ett dubbelgarage på ca 50 kvm.
Jätte tacksam för svar.
 
Bygger just nu 150m2, men garage senare! Bor i Åkerberga utanför sthlm. Bygger själv..allt..njaaa nästan i alla fall.
Priser? beror på var du bor! På Kebnekaise är det dyrt att bygga, så du får nog precicera mera: Tomt? hur ser den ut. Standard? etz.
/S
 
Vi ska bygga en bit utanför Helsingborg, uppe på åsen vilket gör att det finns risk för att vi måste spränga :p. Tomten kostar 200 000 och sen har vi räknat med ytterligare 100 000 för anslutnignaavgifter mm ( dock ej sprängning) räcker det?.

Standard?? Vi kommer antagligen att ta en tur till Polen och inhandla vitvaror och golv, ska kolla upp hur mycket man kan tjäna :)
 
Hej!

Jag har gjort en kalkyl i excell för hus av er karaktär.
Det är lite primitivt, men "alla priser på allting" finns där,

Skulle det hjälpa er?

Calle
 
Hej

Ja det hade varit kanon ;D

Tack så mycket
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.