Bygger en nytt kök och har köpt och installerat 1 fullstor integrerad kyl och 1 fullstor integrerad frys. Men är tyvärr inte riktigt nöjd med frysen då den låter för mycket och för ofta. Hade tänkte behålla vår gamal fullstora kyl och frys och ställa dem i källaren som extra kapacitet men efter att ha diskuterat det med min fru så nämnde hon att man kanske kunde byta frysen mot en kombi och sedan göra sig av med den gamla kylen. Själv tycker jag spontant att det låter genialt. Då får vi en och en halv(eller snarare 1,6) kyl och en halve(eller 0,4 frys) i köket och sedan en fullstor frys i källaren. Dessutom verkar kombiskåp som därmed har mindre frysdel lätt kunna komma ner till 35db vilket vore ok. Idag jobbar frysen mest hela tiden och ger 39-40.
Rent spontant så gissar jag att man faktiskt behöver mer kyl-kapacitet än frys-kapacitet lättillgängligt. Det enda problemet är att köket redan är byggt och skåpen för kyl/frys har en stor dörr vardera och de kräver glidskenor. Jag har en idé runt detta som är att man antingen endast kopplar på glidskenorna på frysen och så får man öppna extra-kylen manuellt efter att man öppnat skåpsdörren.
Är det någon som kör med detta upplägg idag och har det funkat bra med 1,5 kyl och endast 0,5 frys?
Rent spontant så gissar jag att man faktiskt behöver mer kyl-kapacitet än frys-kapacitet lättillgängligt. Det enda problemet är att köket redan är byggt och skåpen för kyl/frys har en stor dörr vardera och de kräver glidskenor. Jag har en idé runt detta som är att man antingen endast kopplar på glidskenorna på frysen och så får man öppna extra-kylen manuellt efter att man öppnat skåpsdörren.
Är det någon som kör med detta upplägg idag och har det funkat bra med 1,5 kyl och endast 0,5 frys?
lite 60-talsstuk över dessa fronterna passar väl så där bredvid vita fronter under bänken.B BobbyMel skrev:Bygger en nytt kök och har köpt och installerat 1 fullstor integrerad kyl och 1 fullstor integrerad frys. Men är tyvärr inte riktigt nöjd med frysen då den låter för mycket och för ofta. Hade tänkte behålla vår gamal fullstora kyl och frys och ställa dem i källaren som extra kapacitet men efter att ha diskuterat det med min fru så nämnde hon att man kanske kunde byta frysen mot en kombi och sedan göra sig av med den gamla kylen. Själv tycker jag spontant att det låter genialt. Då får vi en och en halv(eller snarare 1,6) kyl och en halve(eller 0,4 frys) i köket och sedan en fullstor frys i källaren. Dessutom verkar kombiskåp som därmed har mindre frysdel lätt kunna komma ner till 35db vilket vore ok. Idag jobbar frysen mest hela tiden och ger 39-40.
Rent spontant så gissar jag att man faktiskt behöver mer kyl-kapacitet än frys-kapacitet lättillgängligt. Det enda problemet är att köket redan är byggt och skåpen för kyl/frys har en stor dörr vardera och de kräver glidskenor. Jag har en idé runt detta som är att man antingen endast kopplar på glidskenorna på frysen och så får man öppna extra-kylen manuellt efter att man öppnat skåpsdörren.
Är det någon som kör med detta upplägg idag och har det funkat bra med 1,5 kyl och endast 0,5 frys?
Satsa på två stycken riktiga(utan snickerifronter) kyl/frysar med vanliga dörrar då får du dessutom full redundans när något händer
skräddarsytt är det bara vid måttillfället sedan kommer verkligheten ikapp....B BobbyMel skrev:
ok. Men kök, stommar och luckor är som dom är. Var snarare ute efter erfarenhet av att ha 1,5 kyl och 0,5 frys och om det funkar i praktiken. Min egen gissning här är att frys-kapacitet är lite överskattat om jag ser på matflödet i hemmet. En hel del lådor i frysen som typ mer eller mindre aldrig rörs.
den kombon fungerar om har ytterligare frysar för du får bara plats med glass och bullarB BobbyMel skrev:ok. Men kök, stommar och luckor är som dom är. Var snarare ute efter erfarenhet av att ha 1,5 kyl och 0,5 frys och om det funkar i praktiken. Min egen gissning här är att frys-kapacitet är lite överskattat om jag ser på matflödet i hemmet. En hel del lådor i frysen som typ mer eller mindre aldrig rörs.