Vi bygger med LB-hus och har fått ett preliminärt datum när allt ska vara färdigt, 15 dec.
Byggledaren har antytt att det kan bli färdigt ett par veckor tidigare.
Jag undar om någon vet NÄR man får besked om vilken dag det är slutbesiktning? Är det dagar eller kanske tom med veckor innan?
 
Vi hade redan från början fått 15 december som besiktningsdatum (dock var året 2006) och det höll dem trots att huset var klart tidigare
 
Besiktningsmannen ska kalla till slutbesiktning. Normalt sker det ca en månad i förväg.
 
Appropå slutbesiktning (15/11 för vår del), någon som har lite goda råd/checklista på saker som man skall ha koll på själv, förutom det man ser på ytan med lekmannaögon?

/Smuts
 
Smuts: Försök ha extra koll på sådant som är besvärligt att rätta till efter att man flyttat in, som värme, vatten, el, badrum, kök, tapeter & golv.

En repa i en skåpdörr i köket är rätt så lätt att åtgärda i efterhand, men att bryta upp golvet och lägga om det på grund av omfattande golvknarr är inte lika kul att hålla på med sedan man flyttat in. Felaktigt fall på golvet i badrummet tar lång tid att åtgärda, och gör det omöjligt att använda under tiden, medans det är en smal sak att åtgärda om de satt dit en annan blandare än den ni beställt.

Lite så får man prioritera, men glöm inte bort att undersöka precis allt, och påpeka allt som du anser är felaktigt utfört.

Ett bra tips är att utgå från föntret i ett rum (öppna, kolla tätningslister etc) och rör dig sedan med, eller motsols runt väggen ett varv där du kollar eluttag, brytare, dörrar, golvlister, golvknarr. Sluta sedan med taket och golvet. Tar man varje rum i samma ordning enligt ett schema så missar man väldigt lite, och det mesta att undersöka i ett tomt hus finns runt väggarna, golvet och taket.
 
anno2069 skrev:
Vi hade redan från början fått 15 december som besiktningsdatum (dock var året 2006) och det höll dem trots att huset var klart tidigare
Kallelsen till slutbesiktningen kommer i GOD tid, iallafall om det är en skötsam besiktningsman.
Ofta minst en månad före besiktningsdatum.
 
Swetrot: Tack, toppentips! Framförallt metodiken kring rumssyn.

Bör man köra med fuktmätare på vinden?

/Smuts
 
Ellemm 34: Så här nära inpå den preliminärt avtalade tiden för slutbesiktning och överlämnande borde ni fått en definitiv tid.
Ni bör väl sagt upp er nuvarande bostad?
Besiktningsmännen har normalt en framförhållning på ca en månad så han bör nu i samråd med entreprenören LB-hus kunna ge besked om dag för slutbesiktning. Jag tror också att LB-hus, liksom flera andra trähustillverkare/entreprenörer ett par veckor före gör en s.k. kontrollbesiktning för att så få fel som möjligt skall finnas vid slutbesiktningen.
Begär att omedelbart få slutgiltigt besked.
 
Jag har pratat med LB-hus och de sa att det blir i månadsskiftet nov/dec. De skulle göra en egen kontrollbesiktning först.
Vi har dock ännu inte fått en exakt dag men det kommer nog vilken dag som helst.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.