Vi håller på och tittar på ett hus som har grannens carport byggd med endast någon decimeters avstånd till det aktuella husets fasad. Det är bara stolpar och tak dvs. inget förråd eller sidovägg/skärm så det ser ut som att man rent tekniskt kommer åt att både tvätta/måla om och vid behov att byta brädor i fasaden. Men det torde vara i princip omöjligt utan att beträda grannens tomt. Hur kan man förhålla sig till detta? Går det att utverka tvångsservitut för sånt här om grannen skulle sätta sig på tvären när det är dags för en ommålning?

Förhoppningsvis går det mesta att lösa med vänlighet och grannen behöver ju också någon gång kunna komma åt att underhålla delar av sin carport (även om grannen säkert mestadels kan komma åt från sin egen mark). Men idioter finns ju dessvärre överallt...

Överlag i bostadsområdet är det byggt väldigt tätt. Vissa av husen har grannens garage byggt. Min spontana reflektion är att tomterna nog i grunden har varit tänkta till kedjehus men att man har skohornat in "friliggande" villor. Någon som har erfarenhet av liknande områden och hur sånt här brukar fungera?
 
Har du letat servitut , kanske finns?
 
  • Gilla
Pennanbakomörat
  • Laddar…
BirgitS
P Pennanbakomörat skrev:
Någon som har erfarenhet av liknande områden och hur sånt här brukar fungera?
Det brukar fungera därför att folk som flyttar till sådana områden är förnuftiga och inser att det kräver att man kan samarbeta.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben och 4 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.