Varning för lång historia... vi märkte att duschblandaren droppade lite för ett tag sen. Vi kontaktade tillverkaren och fick en länk till en ny insats + instruktioner på hur man skulle byta den.

Efter att ha försökt byta insatsen insåg vi att instruktionerna inte stämde, och vi satte ihop blandaren igen och hörde av oss till företaget. Företaget skickar nya instruktioner där man behöver använda nån sorts tång som vi inte har hemma. Då vi ändå vill byta kölsblandare så hör vi av oss till en rörmokare som ska hjälpa oss byta insatsen.

Rörmokaren lyckas få ut den gamla insatsen eftr att ha köpt rätt verktyg, men då visar det sig vara fel insats.. rörmokaren återställer duschen, nu läcker den dock mer än förut. När man använder takduschen läcker duschhandtaget, och vise versa, och efter att ha stängt av duschen verkar det vara mycket vatten kvar som rinner ut. I övrigt när duschen är avstängd droppar det i samma grad som tidigare. Rörmokaren föreslår att vi byter ut hela duschen, dvs ytterligare en kostnad på minst 7-8 tusen kronor.

Vi har nu hittat vad vi tror är rätt insats på tillverkarens hemsida. Vi undrar om det kan vara värt att försöka byta ut insatsen igen, om vi hittar rätt verktyg. Jag har bifogat delar av instruktionerna vi fått ifall nån kan identifiera. Det är ett 10 år gammalt badrum, och vi är inte jättesugna på att köpa en helt ny dusch, och vi är inte inte heller sugna på att anlita rörmokaren igen. Dock är vi oroliga för att duschblandaren ändå är förstörd att vi tagit isär den så många gånger på sistone, och att den ändå behöver bytas.

Sammanfattningsvis: duschblandare har misshandlats några gånger i försök att byta blandare, bör vi försöka en tredje gång eller lite på rörmokaren och byta ut hela duschen?

Tack så mycket ifall ni orkat läsa igenom allt!
 
  • Sekvens av bilder som visar hur en person använder en tång för att montera en del av en armatur.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vad är det för märke och modell på blandaren? Det kanske är nån här på forumet som bytt på en sån och kan komma med råd. Även bild på hela blandaren kanske kan hjälpa.
 
Det är en Rain takdusch från Hafa, från 2013 eller 2014
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.