Vi har ett Attefallshus som vi hyr ut som bostadshus. Huset är på 1 plan badrum med dusch och tvättmaskin. I badrummet sitter en paxfläkt med fuktrelä. Paxfläkten är ställd på max. Huset har två tilluftventiler. I huset bor två personer.

Nu är det så att det blir väldigt fuktigt i huset. Man slås av fukten när man går in och det rinner vatten på fönstren och ner längs väggarna.

Några idéer på hur jag ska komma till rätta med mitt fuktproblem?
 
  • Ett lantligt vitmålat hus med veranda, cykel, grönska och trädgårdsmöbler i solskenet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Går fläkten 24/7?
 
Det låter som att ni behöver mer ventilation.
 
B
Dett har varit typ 100% rf ute och relativt varmt. Luften som sugs in tar med mycket fukt in då. Tillkommer sedan fukt från kläder som torkas och annat så blir det som du beskriver det.

Avfuktare eventuellt i kombination med ökad temperatur inomhus hjälper. Ventilationen bör vara minst 0.35 l/s per kvadratmeter.
 
  • Gilla
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
Går fläkten 24/7?
Nej, i badrummet går den på fuktrelä. Sedan finns 2 friskluftsventiler i ”övriga huset” som är i 1 plan (sov/kök/vardagsrum)
 
F Falkberget skrev:
Nej, i badrummet går den på fuktrelä. Sedan finns 2 friskluftsventiler i ”övriga huset” som är i 1 plan (sov/kök/vardagsrum)
Ni behöver ett konstant drag, fläkten bör gå jämt och sedan öka vid extra fuktbelastning. Se till att luft kan leta sig in under/ovan dörren till badrummet.
 
  • Gilla
sysmali och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.