Det slog mig att det säkert finns fler än jag som (än så länge) inte snickrar möbler utan föredrar mindre alster såsom (smyckes)askar, dekorationer, etc.

Många snickeributiker, speciellt byggvaruhus men även onlinebutiker, har mest verktyg för större produkter, såsom hus och möbler. Däremot finns det fortfarande en hel del hobbybutiker som fokuserar på verktyg för produkter där passformen mäts i tiondelar eller hundradelar av millimeter.

Gynna gärna den lokala hobbybutiken, men om du inte har någom lokalt så finns exempelvis https://mbs-rcmodels.se/ och https://www.rcflight.se/ i Sverige. Jag själv pysslar även med modellflyg så den marknaden känner jag bäst till och bland de internationella handlarna finns exempelvis https://www.lindinger.at/en/ .

Men om man ska vara ärlig så är egentligen modellbåtar närmare snickeri än modellflyg (båtar är inte lika viktkänsliga som flygplan) så butiker såsom https://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/tools.html har egentligen fler verktyg som kan vara nyttiga för finsnickaren. Det borde finnas motsvarande butiker inom EU (så man slipper tullen) men den marknaden har jag dålig koll på. Om någon annan hittar bra länkar så får den gärna fylla på!
 
  • Gilla
Gordonsetter och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.