C cpalm skrev:
Jo, så klart. Menar att inträngande vatten och/eller extrema köldbryggor i hörn inte direkt är problem som brukar förekomma i betongväggar. Även sättet som fukten uppenbarligen spridit sig i väggen.
fast det handlar oftast inte om inträngande vatten utifrån. Det är fukten i rummet som kondenserar mot kalla väggar och särskilt bakom möbler där luften inte rör sig så bra. Det handlar ju inte om särskilt mycket heller utan det föder lite påväxt bara så det handlar ju inte om att nånting blir blött på det viset.
 
  • Gilla
gaia
  • Laddar…
Är dt tegel på utsidan och betong som stomme. Bokhyllor/större möbler och annat måste ha en distans mot en yttervägg, för att väggen inte ska mögla. Var i en LGH som hade tegel som fasad och en stor bokhylla täckte nästan hela väggen. HG flyttade ut och då uppdagas det mögel bakom hela den del som var bokhylla, kan sägas att den hade en heltäckande baksida. Väldigt synd att man inte tog ett foto på väggen. Skarpa kanter på väggen där möglet satt, man kunde nästan tro att det var målat någon grön nyans. Så en 5 cm luft är nog bra att ha för ventilation bakom.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.