Hej,

Jag har två frågor gällande renovering av ett badrum. Huset är från 2004 med isolerad betongplatta och vattenburen golvvärme. Tänker att river allts själv och lejer bort resten till hantverkare.

1- När det är dags för renovering av badrummet, behöver golvet flytspacklas på nytt? räcker inte med det flytspacklet som redan finns under golvklinker? Fallet är redan bra.

2- bara hypotetisk, är det inte bättre att använda membran tätskikt först och sedan tätskiktsfolje ovanpå? blir det inte tätare och därmed säkrare?
 
BirgitS
1. Uppfyller fallet dagens krav?
Kraven kan ha ändrats på 20 år.
Det händer att man måste flytta på något avloppsrör som går ner i golvet för att det är för nära väggen enligt nya branschregler och då kanske golvvärmen blir skadad.

2. Grundläggande enligt branschreglerna är att man följer tillverkarnas anvisningar exakt.
 
  • Gilla
Arvida
  • Laddar…
Om du kan riva klinker, samt få bort fix och gammalt tätskikt utan att skada flytspacklet. Så kan det ligga kvar och "återanvändas", såvida fallet är rätt överallt. Det är det troligtvis.
Vad gäller din andra fråga, så är det ungefär så tätskiktet läggs. Man använder en typ av tätskiktsmembran som klister för folien. Därefter målas alla skarvar med samma eller ett liknande tätskiktsmembran. På vissa/något system rollas hela folien efteråt också.
 
  • Gilla
Arvida
  • Laddar…
Tack samtliga för svaren. 😊
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.