Hej!

Vi ska renovera den lilla toaletten i vår bostadsrätt. Vi tänker inte göra något avancerat, men tänkte byta ut handfat, spegel och måla väggarna.

Är det bara att måla ny vit färg på väggarna eller är det något annat förarbete man behöver göra först?

Någon särskild färg som är bäst?

Får/kan man borra i väggarna hur som helst? Tänkte sätta upp en hylla ovanför toaletten.
 
  • Liten toalett, handfat, hygienprodukter, handdukskrok, vita väggar, övre perspektiv.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Claes Sörmland
Låter helt oproblematiskt. Borra inte i elledningar och vattenledningar. Ta reda på hur man fackmannamässigt ansluter det nya handfatet till avlopp och tappvatten. Rörmokare är lämpligt om ni inte kan eller vill lära er. Tappvattnet behöver stängas av på något sätt vid handsfatsbytet, minikulventiler (ballofixer) i lägenheten eller stänga av tappvattenstammarna i källaren?

(Pedagogiskt tips: Kalla det inte detta för "renovering" i kommunikationen med er omvärld så slipper ni jaga upp styrelser och liknande. Det låter som om ni vill bygga nytt från grunden. Ni vill underhålla befintlig toalett med en uppfräschande målning av väggen och byte av ett utslitet handfat.)
 
  • Gilla
Addeniros94 och 1 till
  • Laddar…
BirgitS
Innan man målar får man målartvätta för att få en ren yta. Om väggen har någon skada/grop någonstans kan det vara bra att fylla i med spackel.

Det bör ju vara en färg som tål rengöring ordentligt, vanlig väggfärg är ju mer gjord för att dammtorkas eller lätt rengöring för att ta bort en enstaka fläck, medan vid en toalett behöver man kunna vara lite mer hårdhänt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.