Hej
För vänners räkning. Vad är rimligt i ersättning för att hus leverantören ska få fotografera huset och ha med det i deras nya katalog.
 
Jag skulle börja med att titta i kontraktet på husleveransen. Om det är som det Sävsjö har, står det att de får använda huset i marknadsföringssyfte tex med bilder till kataloger mm utan någon ersättning.

Fast det skadar ju inte att fråga hur mycket det är värt för husleverantören att huset de vill fotografera är "snyggt" och "säljande". Så istf för rena pengar försök hellre att förhandla om saker till fotograferingen som husleverantören kan betala för i marknadsföringssyfte, tex altan (saker som syns genom rutorna), möbler mm. Betänk sedan också att säljare, som inte är anställd av husleverantören, har ett värde i att ditt hus ser bra ut, speciellt om det kommer finnas med i nästa års katalog. Eller borde ha ett intresse iaf.
 
De vi känner som fått sitt hus i kataloger/hemsidor har inte fått någon ersättning, däremot så har fabrikanterna frågot om de får använda bilder från deras hus.

(Gäller även vår hustillverkare som frågade om de fick sätta ut våra husritningar på deras hemsida).
 
Skadar aldrig att försöka få ut något!

Åtminstonde borde man få en bränd CD med fotona.
Man kanske kan få en brevlåda, utomhusbelysning eller fågelbad för att man "ställer upp".
 
Eller om man är lite fräck: "visst skulle bilden bli mycket bättre med en pool".
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.