Har alltså en stuga ute i skogen uppe i norrbotten som stått där i 70år. Vill nu bygga en ny på exakt samma ställe som den gamla står. Men problemet är att den står nu 2 meter från markgräns till han som äger marken som vår stuga angränsar till. Det är alltså inte en tomt eller något han nyttjar till något utan bara en skogsmark.. Finns det något sätt att bygga upp våran nya stuga på samma ställe och samma storlek utan att behöva få medgivande av honom?. Anledning till frågan är för att han är omöjlig att ha att göra med och kommer bara för att visa sin makt villa stoppa pinnar i hjulet för oss.. Vad säger ni, finns det några kryphål?
 
  • Gilla
Kashew och 1 till
  • Laddar…
En granne har inte vetorätt mot ett bygglov. Processen är att du söker bygglov. Myndigheten kommer att skicka ut ett ”grannehörande” till alla angränsande fastighetsägare. Deras synpunkter blir en del av beslutsunderlaget. Bygglovet kan godkännas även om grannarna är negativa. Eller avslås även om grannarna är positiva.

Sedan, om du får bygglov så kan en granne alltid överklaga beslutet.

Om du däremot vill bygga en bygglovsfri byggnad (ex. attefallsbyggnad) närmare gränsen än 4,5m. Då kan grannen neka,då är det också stopp. Det är två fundamentalt olika regeluposättningar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.