Jag har en djupborrad brunn och vattnet har plötsligt blivit grumligt, svagt vitaktigt. I källaren går vattnet igenom gamla rör som är isolerade med asbest. Finns det någon risk att grumligheten kommer från rören? Har inte sett något läckage i källaren. Efter ett par dygn i ett vattenglas har vattnet inte sedimenterat eller blivit mer klart.

Är det mer troligt att grumligheten kommer från brunnen? Det var väldigt torrt i början av sommaren och regnade kraftigt i helgen. Vattnet går också igenom en kompressor och en radonet, men inget filter.

Är det bäst att ta hit en vvs-firma eller bättre att ta ett vattenprov först? Eller går det att göra något själv? Har tagit vattenprover tidigare när vattnet var klart och då har vattnet varit tjänligt (när radoneten varit igång).
 
Glöm allt som är i ditt huvud om asbets. Grumlet kommer säkert från din brunn, hur blir det över en natt, klarare eller.
 
  • Gilla
Dilato
  • Laddar…
J jonaserik skrev:
Glöm allt som är i ditt huvud om asbets. Grumlet kommer säkert från din brunn, hur blir det över en natt, klarare eller.
Det blir inte klarare. Har haft vatten i ett glas ett par dygn nu och det ser likadant ut.
 
Blir nog att ta ett vattenprov igen för att få fakta.
 
Om inte rören av asbestcement (förekommer i gamla stadsnät) så finns ingen anledning att tro att grumlet kommer från rören. Har det regnat mycket kan det vara ytvatten som läckt in i brunnen.
 
  • Gilla
SågspånPappspikEternit och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.