2 703 läst · 37 svar
3k läst
37 svar
Frosta av frysen på sommaren eller vintern
Sida 1 av 3
Lägg dem bara i en låda så inte räven kan ta dem.
Det finns självavfrostande frysar också.
Släng ett par täcken på golvet, lägg maten i sopsäckar/ikeapåsar, ställ dom på täckena och släng ett par täcken till över allt. Så får du några timmar på dig att bli av med isen.C cazz skrev:
Hinner den frysta maten inte tina under tiden när man åker hem från butiken så är det ingen risk att det händer något med en "isbit" på 50kg som är täckt av isolering.
Vill du påskynda avfrostningen ställer du in ett par bakplåtar med kokande vatten i frysen.
mm jag brukar ställa in en kastrull med kokande vatten i, dvs jag kokar vatten i vattenkokaren och häller i så jag ställer inte in en varm kastrull
Jag har gott om plats i kylskåpet nedre del (har sådant stort kylskåp med två dörrar.
Det borde väll vara ok och sedan försöker frossa av på 1-2 timmar?
Jag har gott om plats i kylskåpet nedre del (har sådant stort kylskåp med två dörrar.
Det borde väll vara ok och sedan försöker frossa av på 1-2 timmar?
Blir inte kastrullen varm av att du har kokande vatten i den?
Jag kokat upp vattnet på spisen. Jag har några stycken och roterar för att hålla uppe temperaturen på dem. Då går det fort. I frysboxen häller jag helt enkelt varmt vatten med en kanna.
Då går det så pass fort att frysvarorna inte hinner tappa särskilt mycket kyla.
Jag kokat upp vattnet på spisen. Jag har några stycken och roterar för att hålla uppe temperaturen på dem. Då går det fort. I frysboxen häller jag helt enkelt varmt vatten med en kanna.
Då går det så pass fort att frysvarorna inte hinner tappa särskilt mycket kyla.
Jo kastrullen blir varm men tänkte mer att jag har ju en sådan gammal spis som värmer plattorna och kokar jag upp en kastrull med vatten så blir ju vatten över 100 grader men även kastrullen och vet inte om det är bra att ställa in en väldigt varm kastrull. Det kanske kvittar och gör det snabbare men jag vet faktist inte??D Daniel 109 skrev:Blir inte kastrullen varm av att du har kokande vatten i den?
Jag kokat upp vattnet på spisen. Jag har några stycken och roterar för att hålla uppe temperaturen på dem. Då går det fort. I frysboxen häller jag helt enkelt varmt vatten med en kanna.
Då går det så pass fort att frysvarorna inte hinner tappa särskilt mycket kyla.
Då har du unika förutsättningar om du lyckas få vattnet över 100grader. Om det nu är så, varför skulle just det vara en kritisk temperatur för en frys?C cazz skrev:Jo kastrullen blir varm men tänkte mer att jag har ju en sådan gammal spis som värmer plattorna och kokar jag upp en kastrull med vatten så blir ju vatten över 100 grader men även kastrullen och vet inte om det är bra att ställa in en väldigt varm kastrull. Det kanske kvittar och gör det snabbare men jag vet faktist inte??
Medlem
· Blekinge
· 10 225 inlägg
Vatten blir inte varmare än 100 grader om du inte har en tryckkokare.
Jag har tur och har en källare och extrafrysen där frostades av i veckan. Plocka ur varorna, i en kartong med täcke eller en bit frigolit över och under, och skåpet avfrostades på en halv dag utan att hålla på med kokande vatten och dyl.
Jag har tur och har en källare och extrafrysen där frostades av i veckan. Plocka ur varorna, i en kartong med täcke eller en bit frigolit över och under, och skåpet avfrostades på en halv dag utan att hålla på med kokande vatten och dyl.