Hallå!

Har fått en mindre fuktskada i badrummet, har rivit ner taket från källaren och torkat den vägen. Läckan kommer från gjutgärnsbrunnen, mellan klämmringen och "täcklocket" dvs den blanka del som ligger mot klinkersgolvet. Går det på något sätt att täta runt där? Känns ju lite surt att behöva riva ner hela badrummet och byta en golvbrunnn för några hundra kronor. Har pratat med försäkringsbolaget och dom vill inte ta på sig orsaken till skadan, utan enbart fixa själva skadan. Snälla kom med lite tips, ett nytt badrum kostar ju en hel del =)

//stefan
 
Jag har ingen tröst, gör om gör rätt.

Protte
 
Det är inte där läckan är, där varken behöver eller ska det vara tätt. Det läcker sannolikt mellan tätskiktet (under förutsättning att det finns ett sådant..) och brunnen.

Håller med prototypen, riv upp och gör om, det finns inget annat sätt.
 
finns några knep att lösa ett sånt problem men tyvärr är du boende i Dalarna och närmasta företag som kan fixa en sån sak håller till i Stockholm så det skulle bli väldigt dyrt och om badrummet har några år på nacken så finns det ingen mening med det men är det nyrenoverat så kan det vara lönt det men då borde det ju inte sitta en gjutjärnsbrunn där ;)
Men är inte säkert att det går i alla badrum och det kostar nog en del att bara ta reda på om det funkar..

Så starkaste rådet är riv och byt:)
 
Lite nyfiken, vad är det för knep..?
 
Dom tar tydligen bort en del klinkerplattor belägger golvbrunnen och tätar ihop med fuktspärren på nåt sätt,har inte själv utfört det men vet att senaste tiden har det varit en del sånt efter "bra pris renovering" av badrum så har denna åtgjärd gjorts och godkänns visst av försäkringsbolag vad jag vet.
Sen finns det sättet att täta golvbrunnen hela vägen upp till kanten av förhöjningsringen men det alternativet finns det delade åsikter om.
 
Badrumet är renoverat 95, så det är väl inte direkt nytt. Men det kostar ju en hel del att göra om hela badrumet. Någon som har koll på vad det skulle kosta att göra om det med kakel och klinkers (normal standard) och vad man kan räkna med om man istället sätter våtrums matta.

//Stefan
 
Glömde skriva att det är ca 10kvm
 
En lite mindre toa BARA golvspackel våtspärr lägga klinker på golvet och kakla upp till taket, 25000 + moms. Vi kunde fått det för 25000 inklusive men förtroendet fanns inte för den firman. Då har vi köpt kakel och klinker dessutom, nytt porslin, nya ledningar. Jag törs inte summera. Men det blev fint.

Prototypen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.