Vi har tröttnat på våra klinkers i hallen och ska byta till annan sort/färg. Hur går man tillväga för att så smidigt som möjligt avlägsna de gamla? Kan man lyckas med att bara få bort plattorna och fixen och återanvända flytspackellagret? Tacksam för tips!
 
Hammare och bräckjärn kanske. Bräckjärn med tunn profil. Ett annat alternativ är ju att (om bygghöjden tilåter) lägga nya plattor direkt på de gamla.
 
Är golvet korrekt lagt är ni rökta på att få bort fixen från flytspacklingen... Hyr en "borrhammare" och mata på. De keramiska plattorna? brukar ganska smidigt gå att knäcka loss från fixet med kofot eller liknande innan man sätter hyggmejseln i fixet. Sen får ni flytspackla en gång till om ni ska ha en sportslig chans att få ett jämnt golv igen. Det finns naturligtvis de som är överjävliga på att sätta klinkers, men de är lika sällsynta som ärliga bilhandlare.
Vill ni ha ett jämnt golv igen - chansa inte.
 
Ok. Tack för tipsen.. Det bygger lite för högt om vi lägger nya klinkers på de gamla, så det är väl bara att börja "mata på" med borrhammar o bräckjärn, för man vill ju gärna ha ett jämnt golv igen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.