Hej, vore tacksam för inspiration inför mitt köksöprojekt! Goda råd på utformning, funktionalitet och det lilla extra. Har mycket gott utrymme, vill integrera draglåda med kyl/frys, spis, sittplatser mm. El och vatten är redan klart.
Tar gärna emot tips på entreprenör som bygger den. Bor mitt i Sörmland.
 
BirgitS
Man ska tänka på arbetstriangeln som går ut på att hålla nere sträckan man behöver gå under tillagningen. Från kyl/frys/torrvaror ska det vara kort avstånd till diskho och beredningsytan. Från beredningsytan ska det vara nära till hällen. Beredningsytan (den bänkskiva där man står mest) bör därför vara mellan diskhon och hällen samt vara minst 80 cm lång men helst inte mer än 120 cm, detta för att allt ska få plats men man ska också nå över hela ytan.

Det är också bra att placera diskmaskinen så att den både är nära matplatsen och nära de skåp/lådor där man förvarar tallrikar och glas.
 
  • Gilla
Totte_S och 1 till
  • Laddar…
BirgitS BirgitS skrev:
Man ska tänka på arbetstriangeln som går ut på att hålla nere sträckan man behöver gå under tillagningen. Från kyl/frys/torrvaror ska det vara kort avstånd till diskho och beredningsytan. Från beredningsytan ska det vara nära till hällen. Beredningsytan (den bänkskiva där man står mest) bör därför vara mellan diskhon och hällen samt vara minst 80 cm lång men helst inte mer än 120 cm, detta för att allt ska få plats men man ska också nå över hela ytan.

Det är också bra att placera diskmaskinen så att den både är nära matplatsen och nära de skåp/lådor där man förvarar tallrikar och glas.
Tack! Flera riktigt bra tips! Har sett integrerade draglådor för kyl o frysvaror där man kan ha det vanligaste.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.