Hej,
Har en gammal panna som jag precis dragit ut ur huset och tänkte göra det till sommarens projekt att bygga en maffig grill av den men läste att de kan vara galvaniserade så man ska vara försiktig
Hur vet jag om den är galvad? Har kollat på bilder av galvad stål kontra rostfritt och den verkar se ut mer som en galvad än rostfri..
Går det att på något bra sätt bli av med galvaniseringen? Tänkte även måla den med värmebeståndig färg - hjälper detta med att hålla inne zinken?
Bifogar bild på etiketten
Har en gammal panna som jag precis dragit ut ur huset och tänkte göra det till sommarens projekt att bygga en maffig grill av den men läste att de kan vara galvaniserade så man ska vara försiktig
Hur vet jag om den är galvad? Har kollat på bilder av galvad stål kontra rostfritt och den verkar se ut mer som en galvad än rostfri..
Går det att på något bra sätt bli av med galvaniseringen? Tänkte även måla den med värmebeståndig färg - hjälper detta med att hålla inne zinken?
Bifogar bild på etiketten
Har 2 Weber-grillar 😊Jonatan79 skrev:
Har bara testat på att svetsa innan så gör det mest för att det är kul och att jag vill lära mig. Sen är den tänkta slutprodukten inte som en grill du köper i butik(eller som nån skänker). Kul att ha en grill som är från 1958 också 😊😊
Mja, med tanke på att redan svetsa i galvat kan göra dig krasslig, sk galvfrossa, zinkfeber, zinkfrossa, , skulle jag nog avstå. Försök hitta en bytta i vanlig svartplåt istället.
Husägare
· Småländska höglandet
· 3 810 inlägg
Nu tycker jag du är negativ här.Fotografen skrev:
Vore det inte kul för TS att bjuda in sina kompisar på grillkväll? På menyn: galvfrosse-marinerad flintastek och zink can chicken, det blir grejer, det 🐴!
Zinket går att bränna bort, det är utomhus, briketter och lite blås så borde allt zink förångas, så omöjligt är det inte. förmodligen går det att slipa bort med en vinkelkap också. men ett problem kan vara att lite tjockare stål stjäl värme från kolbädden, vanligtvis har man ju oljefat till grillning, som är betydligt tunnare
Grilla med gasmask första tiden, och bjud bara människor du inte riktigt gillar i början. Nu är iofs zink farligare att inandas än att ätas. Jag hade lagt ned projektet.
P Plutus skrev:Zinket går att bränna bort, det är utomhus, briketter och lite blås så borde allt zink förångas, så omöjligt är det inte. förmodligen går det att slipa bort med en vinkelkap också. men ett problem kan vara att lite tjockare stål stjäl värme från kolbädden, vanligtvis har man ju oljefat till grillning, som är betydligt tunnare