Hej

Har en liten fråga.

Om man bor i ett privatägd hus och hyr en lägenhet där på andra våningen, och det finns ett jättestort fönster på 2 x 2 meter som inte går att öppna eftersom det är inbyggt så....dvs utan handtag och gångjärn....Det finns alltså inga som helst möjligheter till att öppna det eller komma runt om det till att putsa det, (förutom en låång stege, vilket man blir höjdrädd av och står väldigt ostadigt eftersom det finns en trappa nedanför)

Har då hört att det ligger på fastighetsägarens ansvar att se till att det blir putsat nån gång / år enligt hyregästföreningen ( vet ej hur många gånger )....undrar jag om detta stämmer?

Vi har bott här i 1 år utan att kunna putsa det fönstret....och förra hyresgästen hade inte heller kunnat putsa fönstret, så det är väldigt skitigt vid detta laget !!

Vems ansvar är det då att se till att det blir putsat? och finns det isåfall någon skriftlig lag här på nätet man kan skriva ut och visa?

MVH
 
Har fått svar från annat håll....och ville bara medela att om det är så att fönstret inte går att öppna eller man inte kan komma runt och putsa, skall hyresvärden stå för detta.
 
Hemmakatten
Vad bra att du fått svar. Det verkar ju rimligt att det är hyresvärden som är ansvarig. Nu gäller det "bara" att få värden att putsa fönstret. :) Det uppskattas att du lägger in svaret här, nu har vi alla som inte visste hur det skulle vara, fått lite nya kunskaper.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.