Hej, börjar planera att göra om badrummet.
Nu se det ut som på bilden att rören kommer upp ur golvet.
Vad gäller med dessa? Måste man flytta dessa så de går ut i vägg eller kan de vara kvar där de är och bara att lägga ny matta.


/Tobias
 
  • Rörsystem under handfat med vattenmätare, avstängningsventiler och avloppsrör. Oorganiserat, potentiellt läckageproblem.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
En bra början är att läsa branschreglerna från GVK och Säker vatten. Försäkringsbolagen brukar kräva att man följer dem för att kunna få ersättning när/om det blir en vattenskada därför att man inte har följt dem.

Enligt branschreglerna får det inte finnas annat än golvbrunn och avloppsrör som går genom golvet.
 
  • Gilla
FreddeLind
  • Laddar…
Är det där inkommande vatten ?

Många kommuner håller på att byta till digitala vattenmätare, samtidigt passar dom på att fular sig med massa nya krav hur det ska se ut runt mätaren. Värt att kolla upp så man inte åker på en överraskning senare.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Bump
 
Varför bumpa när BirgitS har svarat på din fråga, något mer du undrar över?
 
  • Gilla
16386 och 1 till
  • Laddar…
Just det bra ide :D
*Hur gör man med rören som ska komma ut i väggen under handfatet, man får ju inte skarva rör i golvet och byta hela vägen går inte.?
 
  • Gilla
SonnyListon
  • Laddar…
BirgitS
Om det absolut inte är lösbart att följa branschreglerna eller blir orimligt dyrt i förhållande till kostnaden för de skador som kan inträffa så är det ju ingen lag att följa branschreglerna. Men blir det en vattenskada pga. att man inte har följt dem så kan man inte räkna med att försäkringsbolaget betalar ut ersättning.

Varför går det inte att dra om rören?
Vad är det under våtrumsmattan, träbjälklag, betongplatta på mark, källare, krypgrund etc. eller är det rent av en källare?
 
Inkommande vatten är ju den svarta pem-slangen. Allting annat matas från den. Förmodligen går rören som går ner i golvet till en dusch eller liknande.

Inga problem att bocka in pem-slangen i väggen och placera både fördelare och vattenmätare i ett skåp. Under förutsättning att den placering man kan nå är okej. Pem-slangen är okej att skarva också.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.