Vi är i fullgång med renovering. Bor i en kringbyggd skånegård och bor tillfälligt i en av längorna som har direktel. Den andra längan får helt och hållet vattenburen golvvärme från en nyinköpt biobränslepanna. Tanken är att vi skall hålla varmt där i vinter under tiden vi renoverar och då känns det på något vis onödigt att värma upp den längan som vi nu tillfälligt bor i med dyr direktel. Vi har ännu inte bestämt vad vi skall göra med denna längan efter att renoveringen är klar i den andra. Så därför vill jag inte göra någon permanent lösning då vi ej vet hur planlösningen kommer att se ut.
Någon som vet om någon tillfällig och inte allt för kostsam lösning på att få in vattenburen värme? Vet att det finns något som kallas aerotemp men det kanske varken fungerar eller är ekonomiskt försvarbart som en tillfällig lösning?
Kom gärna med förslag eller lösningar!
 
Verkligen ingen som har något förslag?
 
Köp en kulvertledning som du lägger tvärs över gården och lägg på lite extra isoliering. I den andra änden sätter du en fläktkonvektor som kan ge många sköna kw och funkar bra om du har öppen planlösning. Konvektorn kanske du kan köpa beg eller sätta i tvättstugan efteråt.

Kanske inte den snyggaste lösningen men åtminstone en idé :)
 
Vill man ha ännu billigare tar man en bilkylare och en inomhusfläkt som blåser runt värmen från denna. Med lite pill så spar det rätt mycket el. Gäller att få tag i en fläkt med bra fart i bara. Fattigmans aerotemper ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.