Vad tror ni om den här lösningen? Vi har pannrummet i ett separat garage och vattenburen golvvärme i alla rum.

Kök, matsal, vardagsrum, föräldrasovrum, entré, hall och den bredare delen av korridoren får ryggåstak upp till nocken. Köket och matsalen kommer även att ha ett par takfönster.

Övriga rum har normal takhöjd på ca 2,50 invändigt.

Gavelritningen är endast ett utkast än så länge, men den visar takkonstruktionen iaf.

Total yta på rummen är 178 m2 (exkl mellanväggarna).
 
Ser mycket trevligt ut! Dock tycker jag det ser ut att vara långt mellan köksö och de övriga bänkarna...
Mät upp dessa måtyt och känn efter om det känns bra!
 
Jag funderade lite på din fråga men kom fram till att jag tyvärr inte kan svara då jag "hatar" sådana tak. Jag har aldrig förstått poängen med att elda för spindlarna på vinden. Om man inte är djupt religiös, förstås. ;)

Planlösningen däremot tycker jag verkar kanon!
 
Ja det kan mycket väl vara för långt, vi har inte riktigt bestämt oss för avståndet ännu. Det är 150 cm respektive 160 cm på ritningen just nu. Är det för mycket rentav? Kanske dags att springa runt i köksutställningarna med måttbandet i högsta hugg nu till helgen :D


Alla gillar ju olika taktyper, Sverige är ett fritt land :) Det är ju däremot en teoretisk liten framtidsgaranti med ryggåstak, om man tröttnar på det kan man alltid sänka det vid en framtida renovering, det är lite värre att höja ett vanligt tak..
 
Hej!

Jag skulle nog ändra lite enligt bifogad bild på sovrummen/badrummet och så byta plats på toa och klädkammare vid dörren så att toan kan få ett litet fönster.
 
  • untitled3.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
hmm.. fönster vid toaletten är ju trevligt. Bra idé! En tänkbar nackdel med att ha toaletten ända vid ytterväggen är kanske att smuts från entrén följer med ut i huset via strumporna då? Eller är det inget problem i verkligheten?

tackar för synpunkterna hittills, alltid skönt med lite feedback.
 
Ser trevligt ut! Standardmåttet till köksö verkar vara 120cm, så att man inte skall behöva ta en massa onödiga steg hela tiden. Jag har provat och mätt en del och tycker att 120 känns bra så det är vad vi kommer att använda oss utav.
 
Jättefin planlkösning. Skulle byta plats mellan klk och wc vid entrén för att få bättre placering av toan.

Tänk på att dra fram vatten till köksön och ha en liten ho där. Det är farligt att ta het kastrull med vatten och gå till den enda hon som finns utritad på ritningen. jag skule också byta ut garderobsväggen i sovrum 1 mot skjutdörrar eftersom det medger en mer flexibel garderobslösning än vanliga garderober.
Jag skulle även planera in fler förvaringslösningar i den andra sovrummen (inbyggda garderober, eftersom det blir en liten "smutt" över precis vid dörren, eftersom väggen där är snedkapad.
 
Dörren till badrummet och klädvården/tvättstugan skulle jag ändra så att man öppnar dom utåt istället. Sen skulle jag vilja ha ett fönster i klädkammaren innanför entren./ Linda
 
Avståndet till köksön är minskat till 130 cm nu, vi har sprungit runt på ikea och mätt :)
Utåtgående dörrar på bad och tvättstuga låter som en bra idé, likaså att ha en fönsterglugg i klädkammaren.
Det blir förmodligen också garderober bredvid dörrarna till sovrummen, har inte orkat rita fram dem bara..

Blir det inte jobbigt med stora, tunga skjutdörrar på en garderobsvägg? Det blir ju onekligen flexiblare och snyggare iaf.
 
wintermania skrev:
Blir det inte jobbigt med stora, tunga skjutdörrar på en garderobsvägg? Det blir ju onekligen flexiblare och snyggare iaf.
Dörrarna är inte särskilt tunga. De löper i spår och brukar löpa lätt.
 
Vi valde bort fönster i klädkammaren då vi ville vara mer flexibla i användandet av utrymmet. Där fönstret är har man problem med att sätta upp hyllor etc...
 
En ho i köksön. Ni kommer garanterat inte ångra er. En säkerhetsaspekt, som sagt. Men ni slipper även mycket spring.
 
Det är inte heller dumt att tänka på att ha eluttag i köksön till el-vispen, våffeljärnet eller liknande.
 
Jag skulle aldrig ha sovrummet alldeles brevid köket. Bor idag "under" kylskåpet och det brummar trots att kylen är nästan ny. Har bott i lägenhet med kyl vägg i vägg med sovrummet, inte heller det var någon hit. Nu har ni iofs garderober mellan, men _jag_ skulle inte ta den risken iaf. Å-andra-sidan så är jag ganska ljudkänslig........ :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.