Hej

Har en toalett på ovanvåningen med plastmatta på golv och målade väggar.
Har försökt läsa på och hittade att plastmatta får användas som tätskikt. Men hittar inte om det är OK att lägga klinker på befintlig plastmatta som är hel och bra? Någon här som gjort det här?
En liten toalett, vita väggar, blommiga gardiner, beige golv, handduk, toalettpapper och en toalettstol.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En liten toalett, vita väggar, blommiga gardiner, beige golv, handduk, toalettpapper och en toalettstol.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
BirgitS
Får och får, det är ju inga lagar. Men man följer inga branschregler om man sätter klinker på en gammal plastmatta utan man får ju fortsätta att räkna med att plastmattan är otät, dels för att den redan kanske är otät och dels för att fixet kan påverka mattan så att den blir mindre tät.

Sen kräver klinker att underlaget är stabilare för att inte få sprickor i fogarna när bjälklagret rör sig.
 
  • Gilla
Johannes Karlsson 1985
  • Laddar…
I grunden är det ditt hus och du gör precis som du vill. Dock kan försäkringsbolag vara av annan åsikt OM det skulle hända något och det uppstår en skada.

Ska detta göras fackmannamässigt så är det inte okej att lägga klinker på den gamla mattan.
Det finns ett fåtal modeller av matta där är tydligt specat att de är gjorda för att kunna lägga klinker på men det är absolut inte fallet för samtliga mattor, speciellt inte en gammal matta som du inte har någon specifikation på.

Eftersom det är en toalett och väldigt begränsad yta det handlar om så hade jag ändå rivit bort den gamla mattan och lagt de få tusenlapparna det kostar att få dit ett nytt tätskickt med uppvik på väggen innan du lägger klinkers. Det känns mest dumsnålt att gena på sådant och sedan få leva med en renovering som försäkringsbolaget inte vill ta i med tång sen i framtiden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.