Vi har fått problem i vår torpargrund och enda sättet att komma åt är uppifrån tyvärr.
Golvet är ett gammalt trägolv ca 10cm breda plankor som är omlaggt för 30år sedan. Jag skulle gärna ha kvar golvet om det går.
Problemet är att det för 20år sedan bygdes om i rummet å då gipsades väggarna på så gipsen "står" på golvet dvs man kommer inte åt första brädan å sedan ligger alla ändar under gips. Skulle inte vilja förstöra väggarna heller då det är en specialmålad typ boasering i rummet
Hur skulle ni göra?
Jag har klurat på om man kan skära bort gips typ 5cm som sedan göms bakom golvlisten? Eller kapa brädorna längst ut men då är risken man inte kan lägga tillbaka dom. Alt skrota golvet å lägga in nytt trägolv.. har ni något bra tips?
 
Går det inte gräva sig in eller såga upp ett hål?
 
Det vore bra att veta vad ditt problem är i krypgrunden ,vad har du för Sten,betong sockel ? Måste du upp med hela golvet ? En sänksåg sågar ca 10 mm från väggen . Sedan får då ta ett multiverktyg/såg i början -slutet efter sänksågen .Att lyckas bryta upp ett golv som lades om för 30 år sedan kommer säkert att leda till trasiga golvplankor .På den tiden spikades nog allt golv nedstorma dyckert alt,stor spik = spricker vid uppbrytning. Måste du upp med golvet så räkna med att offra golvbrädor .
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.