Har problem med Älvsbyhus. När man duschar rinner vattnet ut över stora delar av badrummet.
Vi anser att detta inte är ok. Älvsbyhus hävdar att det är inom normen och "Älvsbyhusstandard" Vill man duscha får man köpa en duschkabin och inte ha badkar eller duschhörna utan golv-list..
Är ju inte rimligt anser vi , men att överhuvudtaget få till kommunikation med Älvsbyhus är en utmaning.

Någon annan med liknande problem?
 
Klart det inte skall rinna ut vatten över golvet. Kollades ej detta vid slutbesiktningen? När vi byggde vårt hus (ej Älvsbyhus) spolade besikningsmannen ordentligt med vatten i närheten av golvbrunnen och var mycket noga med att fallet skulle vara korrekt.

Det finns ju klara regler för hur fall i våtutrymmen skall utföras.
 
Vår granne har en dispyt med Älsbyhus om hur de skarvat plastmattan vid en golvbrunn... De har satt in en advokat i fallet för de kommer inte någon vart med Älsbyhus.
Älvsbyhus säger att allt är byggt enligt deras standard, medan grannarna hänvisar till PÄRs regler. ( kan tillägga att grannen är golvläggare och vet vad man får och inte får göra). Vi får se hur långt fallet går...
Ni är inte ensammma som har problem.
 
Besiktningarna Ähus gör verkar ju vara rena skämtet. Vi påpekade detta problem direkt, men det verkar som om det enda den Sk besiktningsmannen kan säga är "Älvsbyhus standard" och det är inte lätt att komma någon vart med dessa.
 
Garbo borde väl ha åsikter om sådant, eller???
Ni kan ju alltid begära en överbesiktning med egen besiktningsman... Det gjorde mina grannar. De flyttade in för ca 15 månaders sedan och än har inte problemet rett ut sig med Älvsbyhus..
Kanske Plus är intresserade?
 
Ett svar som "Älvsbyhus standard" kan man väl kanske acceptera när det gäller material till golv, väggar, kök etc, men finns det ingen branschstandard när det gäller golvfall i badrum?
 
Det finns uttryckliga branschkrav att våtrumsgolv skall förses med lokalt fall till golvbrunn.
Att bakfall skall accepteras av en husköpare som varande "fabrikantens standard" är inte bara skrattretande utan gränsar till kriminellt.

Självklart har ni rätt att kräva att golvet lutar in mot brunnen.
Kontakta er konsumentombudsman för att få rätt i frågan.
 
Kan bara säga att Älvsbyhus hade redan på tidigt 80-tal samma fall på badrumsgolvet dvs vattnet rann ut i hallen. Men det var ju inget fel..... Kan nämna att det badrummet fick 1994 totalrenoveras pga vattenskada, spånskivorna var inte alls, endast plastmattan och golvbjälkarna höll glovet höll golvet uppe vid duschhörnan (badkar togs bort vid beställningen och kabin sattes in). Mina föräldrar fick även riva bort stora delar av ytterväggen pga vattenskada. Älvsbyhus gjorde inget, tog inget ansvar alls. Men det var ju inte väntat heller... Han från försäkringsbolaget bara skakade på huvudet när han såg att det var ett Älvsbyhus.
 
Det var ett badkar där innan. Men även med detta på plats rann vatten som gick längs väggen långt ut på golvet. Nu med duschhörna är det bra mycket värre. Det bör naturligtvis(?) vara så att man skall kunna duscha även i ett badrum från Älvsbyhus utan att bygga om helt. Eller?
Okej, man kan köpa en duschkabin, men fortfarande, skall det vara så i ett hus anno 2005 ?

Älvsbyhus verkar inte bry sig om några missnöjda kunder, det verkar ju helt klart. Säljer hus gör dom ju ändå och vi som köpt lär ju inte bli kunder på ett tag iaf.
 
Vi beställde duschhörna från älvsbyhus, aldrig under besiktningen kontrollerades något fall, inte på någon golvbrunn... Förövrigt kontrollerades enbart de saker vi påpekade, inget annat...
 
Diz skrev:
Vi beställde duschhörna från älvsbyhus, aldrig under besiktningen kontrollerades något fall, inte på någon golvbrunn... Förövrigt kontrollerades enbart de saker vi påpekade, inget annat...
Det beror på att Älvsbyhus "besparar" er merkostnaden (5-6000 kr) för att genomföra en slutbesiktning med en certifierad besiktningsman.
Den "besparingen" innebär snarare att Älvsbyhus sparar pengar i slutändan.

Jag rekommenderar att alla som köper ett Älvsbyhus KRÄVER att slutbesiktning skall göras av en besiktningsman som utses av Garbo samt att man själv skall få anlita valfri, lokal kvalitetsansvarig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.