Hej!

Vi tittar på att köpa ett trähus byggt 2020 där alla golven genomgående är i vinyl (utom hall och våtutrymmen som är klinker).

På övervåningen upplever vi ganska genomgående att golven sviktar mer än vi är vana från tidigare bostäder. Kan detta bero på att golven är dåligt lagda (t.ex. direkt an mot vägg, så att de buktar uppåt vilket skapar bubblor som ger den upplevelsen) eller kan det vara själva underlaget (vad nu det är; någon form av skiva?) som sviktar? Hur kollar man det? Vi upplever inte något liknande på bottenvåningen.

I något rum på övre plan noterade vi glipor mellan golvplattan ("vinylplankan") och list, dvs. snarare för mycket avstånd till väggen.
 
BirgitS
Det kan bero på båda de sakerna du nämner, men så här års borde golvet ha krympt ordentligt jämfört med hur det är i augusti/september. Om man tar bort golvlister kan man se om där finns tillräckligt med utrymme.

En bra början är väl att fråga säljaren om det är likadant året, om det har varit så hela tiden och om de har någon förklaring.
 
Vi fick nu en förklaring från säljaren om att det ska bero på att foamen under golvet torkat, vilket skulle vara vanligt förekommande vid vattenburen (och gissar jag isf även elektrisk) golvvärme.

Låter detta rimligt?
 
BirgitS
Normalt är foamen 2 eller 3 mm tjock så om golvet inte sviktar mer än 2-3 mm så kan det bero på det. Men då var det en dålig foam de valde.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.