Vi har beställt en syrenhäck som ska planteras mot en mindre bilväg. Innanför häcken ska vi ha en del andra plantor och ett växthus. Häcken ska därför agera som insynsskydd och vara allmänt fin. Behöver växa snabbt också.

Ser ni några risker med att vi väljer syrenhäck och att den är 60 meter? Blir det fult med syrenhäck när den är så lång? Ska planteras i lantlig miljö.
 
Redigerat:
Fungerar bra, bara att föryngre lite "då och då". Och även hålla efter rotskott då den gärna vill breda ut sig.
 
Kom ihåg att plantera den en meter in från tomtgräns då den breder ut sig en del när den blir större. Syren blir finast om man inte behöver klippa den därav bra om det finns utrymme för den att breda ut sig.
 
Det är en fördel om det är gräs på sidorna så att man kan ta rotskotten med gräsklippare.
 
  • Gilla
Hep
  • Laddar…
Växa snabbt är inte direkt syrenens starka sida innan den ettablerat sig men lägg klippet (malt) som extra marktäckning under häcken och gödsla lite på vårens så bör den sätta fart lite snabbare.
Se till att klippa ner den enligt instruktionerna de första åren oavsett om ni vill ha en klippt eller oklippt häck. De höga stammarna som blir med en helt oklippt häck lägger sig gärna ner vid blötsnö. Iofs bara att såga av men är det över en väg så måste det se direkt dvs i snö/väta/kyla.
Om ni sår gräs enligt förslag ovan så blanda i klöverfrön för att öka mängden tillgängligt kväve för häcken (det ör också snyggare än bara gräs).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.