Vi ska mellanlanda i hyresrätt, ett hus med mellanstor tomt. Mot ena grannen är det mycket öppet, grannens hus är nära tomtgräns och likaså delar av deras trädgård. "Vår" trädgård är som en öppen bok för denna granne.
Vi får lov att göra/odla precis vad vi vill på "vår mark".
Vi vet inte om vi stannar 1, 3 eller 5 år. Oavsett vill vi inte lägga mycket pengar på en trädgård vi inte äger. Men vi vill ha något som får trädgården lite mer privat. Gärna något som växer snabbt eller byggs så det upplevs diskret och inte som en vägg, det ska inte vara för uppenbart att vi vill ha en del insynsskydd.
Budget: 5-6000.
Vi har funderat lite på växthus, men då vill vi ev kunna flytta med det om det kostar över halva budgeten, vilket väl knappt går...
Därför vill vi ha tips..
Tips på vad vi kan göra? Bilder?
 
Köp stora svarta byttor (billigare i bygghandeln än trädgårdshandeln) och borra ett antal 50mm (?) hål i botten. Köp halvhöga buskar och snabbväxande klematis och placera lämpligt för insynsskydd. Bambu eller liknande fungerar ypperligt. När ni senare flyttar kan dessa planteras i jord i nya trädgården.
 
Spaljé och en blandning av ettåriga och perenna klängväxter. I början innan perennerna satt fart så täcker de ettåriga under sommaren och senare så piggar blommande varianter upp och ger "legitimitet" åt spaljen. Ett par armeringsmattor målade i brunt är diskreta och inklusive stolpar etc ryms det utan problem inom budgeten.
 
Plantera popcornkärnor i krukor? Växer bra och kostar inte mycket
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.