Det finns elektrisk golvvärme i två badrum i huset vi köpt. Men det är ju väldigt slösigt att ha värmen på jämt och ständigt. Finns det någon möjlighet att koppla in tidsstyrning, som gör det möjligt att exempelvis ha golvvärmen tillslagen mellan 6 och 8 på morgonen? Den ena "kontrollpanelen" står det Ebeco på, den andra T2 Floortemp.
 
Byt ut dom äldre mot dessa:

T2 Digitemp Plus termostaten har dom funktioner du vill ha. Elgrossistnr. 8581583

Ebecos heter EB-Therm 300 och har grossistnr.8581665.

Båda ligger i pris på 1200-1500:- styck.
 
Gör först lite enkla tester för at se trögheten i systemet. Du har ju klinkers, och de tar en stund att värma upp. 2h räcker nog inte för att få komfort.
 
Tack för svar!
Givetvis får man kolla efterhand vilket tidsintervall som kan vara lämpligt, men det gäller att ha de rätta grejerna :)
 
Det man måste fundera över är om golvet kanske (jag vet inte) är så trögt att det inte ger någon besparing att tidsstyra det.
 
Du har rätt, det slog mig just att om det tar exempelvis sex timmar att värma upp kan man lika gärna sätta på golvvärmen när man går och lägger sig och stänga av när man vaknar. Idag stängde vi av golvvärmen klockan sju på morgonen och kvart i tolv var det fortfarande varmt i badrummet, även om golvet inte direkt kändes varmt.
Ja, det får vi kolla upp.
 
Det som i så fall händer är ju att den energi som du inte tillför golvet under dagen, kommer i stället att tillföras genom att slingorna går konstant ett tag efter tillslag. Man sparar bara om golvet verkligen hinner nå en avsevärt lägre temp. och förbli så kallt ett tag innan det är dags att sätta igång det igen så att det får upp värmen. Dvs då sparar men den energi som skulle gått åt att hålla golvet varmare.
 
Hur räknar man ut om man sparar eller ej på att stänga av? Går det att räkna ut, eller måste man experimentera och hålla koll på elmätaren?
 
Det är ju inte så heller att golvvärmen "står på" hela tiden, termostaten justerar ju detta + att i ett badrum med vatten på golvet (i duschen tex) så är det ju inte fel att det torkar upp vilket det då inte skulle göra om man duschar på en tid som tidstyrningen är avslagen.......nä låt den stå på ;)
 
jag tror besparingen är minimal, ta o spara på nått annat istället (parkera bilen på första parkering som är långt ifrån ingeången till köpcentrat, istället för att snurra ett varv för att hitta den närmaste.
Där spar du nog mer slantar (båda grejorna handlar om komfort/ekonomi, vad väger tyngst
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.