Hej vänner
Jag håller på bli tokig..

Jag har 5st dimmers i huset. Samtliga styr 4-8st Ecolite 4w dimmable 200-220VAC, 40mA 3000K led lampor.

Till dessa har jag köpt 5 st
Schneider Exxact Dimmer RC 370W BP, WDE008303

Problem är att ja kan dimmra dessa till max för att sen komma tillbaka en stund senare till att den auto dimmar till lägsta nivå.

Jag har även testat justera lägsta nivån lite till högre men de gjorde ingen skilland. Den dimmrar ändå till absolut lägsta

Samtliga beter sig likadant.

Jag blir tokig. Kan någon förklara vad felet är?
 
Kör du med eller utan blå neutralkabel? Känns som att du kopplat dimners fel. De går att köra både med och utan neutralkabel.
 
Utan. Den är rätt kopplad. Fas i L1 och andra till "dimmer ikonen" som ett x
 
Kör du med eller utan neutralkabel? Dimmern funkar bäst med. Enligt manualen så tyder ditt problem på att kretsen är över-eller underbelastad. Troligen underbelastad så prova att koppla in neutralkabel på en dimmer och se om det löser sig då.
Svensk text om felsökning och teknisk data för en dimmer. Olika belastningsstorlekar och säkerhetsfunktioner specificeras.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Tack. Jag ska kika på de men minsta last utan N är ju 3w. Jag har minst 16w då ja minst har 4st 4w lampor.
 
Ja, det låter långsökt. Ibland kan man ju dock hamna under gränsen när man dimrar ner. 4 lampor på 4w ger 16w men dimrar du ner till 10 % är du nere på 1,6 W. Dina dimmers klarar 3-200W utan neutralkabel och 0-200W med neutralkabel. Jag skulle prova att koppla in neutralkabel på en dimmer och se vad som händer.
 
  • Gilla
Snailman
  • Laddar…
Tack så jätte mycket. Jag ska försöka med det. Problemet är jag har inga uttag eller fördelare ja kan ta neutral kabel ifrån. Måste fundera på hur ja ska göra utan att riva upp väggen
 
daddydj daddydj skrev:
Ja, det låter långsökt. Ibland kan man ju dock hamna under gränsen när man dimrar ner. 4 lampor på 4w ger 16w men dimrar du ner till 10 % är du nere på 1,6 W. Dina dimmers klarar 3-200W utan neutralkabel och 0-200W med neutralkabel. Jag skulle prova att koppla in neutralkabel på en dimmer och se vad som händer.
Jag tänkte på en annan sak!

Framkant eller bakkantstyrd dimmer..
Min dimmer är bakkant..
https://www.bauhaus.se/media/pdf/2006608B.pdf <-- ser dock inge info här om vad lampan är
 
B
Vilken lampa är det exakt?

Det där med led o dimmer är tyvärr inte standardiserat.
Tittar jag på denna 4W led från ecolite
https://www.bauhaus.se/downlight-ecolite-titan-3000k-aluminium-3-pack#go-to-description

Så har de en lista med kompatibla dimmers
https://www.bauhaus.se/media/pdf/2002717B_2.pdf

Det verkar inte vara exakt samma dimmer som du har. Klart man kan testa befintlig dimmer med fuldragen tillfällig neutral, men annars är nog tipset att testa med 1 dimmer som är angiven som kompatibel av tillverkaren av lampan för att vara säker.
 
  • Gilla
Leif i Skåne
  • Laddar…
Det borde finnas neutralkabel i ett lamputtag i taket eller i en kopplingsdosa högt upp på väggen. Du kan ta en Wago och skarva kabeln hängande i luften till dimmern om det bara gäller att testa snabbt. De flesta dimmers mår bra av en neutralkabel även om det inte är ett krav i ditt fall.
 
Yes. Jag ska testa det
 
Värt att nämna, innan jag börjar testa med N kabel testade ja byta ut lamporna till https://www.clasohlson.com/se/LED-lampa-GU10-Clas-Ohlson-2-pack/p/36-1323.

Min lilla hall hade 4st så testade där.. Samma sak... å dessa är då ny LED och ska bara bakkantstyrda.

Samma jävla fel..

Måste nästan testa en annan dimmer igen men det är fan i mig konstigt att alla 5st beter sig likadant. Ja ska inte heller vara beroende av N. Har aldrig varit med om detta
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.