Hej
Kan någon rekommendera bra Internet sidor där man kan köpa zigbee eller z-wave produkter anpassade till Europa? I värsta fall kan jag använda X10 produkter som använder kommunikation i både riktningar.

Kollade Giras radiobussystem, men dem är dyra, ca 2000kr för varje radiodimmer är dyrt.

Jag behöver till köket (reparation pågår)
a) minst 6st dimmrar
b) 2st motorer till fasadpersienner
c) 2st ”knappar” som kan hantera dessa motorer.
d) sensor som ser när det blir mörkt och drar ner persienner
e) som tillval även rörelsegivare och larm.

1. zigbee?
2. Z-wave? (hittade några stycken, och ändrade inlägg #2)
 
Hittade ett annat system som är trådlös 868mhz men ej z-wave
www.elv.com
deras produkter går att köpa bl a på www.conrad.se (-> Hemteknik, installation -> Hemteknik, installation -> Automatiseringssystem Conrad FS20)
 
Du har missat PLC, som jag tycker verkar vara trevligast i lågprissegmentet. Använd sökfunktionen här på forumet, eller google site:byggahus.se. IHC och framför allt KNX är nog mest seriösa och i en högre klass. X10 skulle jag inte satsa på i dagsläget, även om det är lätt att hitta och billigt. Kan iofs funka hyggligt om man bara har en begränsad yta att styra.
 
Några användbara fjärrkontroller (pris 2-12 tusen) till Z-wave (868mhz) och Zigbee (wifi). Borde kunna köras med andra system?!:

Nevo s70 (IR + RF868Mhz Z-wave & wifi 802.11g ) + nevo connect
Nevo q50 (IR + RF868Mhz, Z-wave) + nevo connect
Nevo SL (IR + wifi 802.11b) + Nevo Link
Philips TSU9400 (IR + Wifi 802.11g) + RFX9400 wireless extender
Logitech Harmony 895 (IR + RF868mhz z-wave)
RTI T3-V (IR + RF433mhz + wifi 802.11)
RTI T2-Cs (IR + RF433Mhz)

Självklart finns det fler på marknaden, jag valde ut dem som jag själv gillar och som borde ha en relativt hög WAF (Wife Acceptance Factor)
 
Går att handla PLCBus här: http://x10-hk.com/store/
Du måste använda paypal men annars inget problem. Har beställt därifrån flera gånger utan minsta problem, du får alltid orderstatus. Har på ca 1 1/2 vecka att få hem beställningarna. En modul fanns inte i lager en gång men fick mail om det så inget problem tog ca 3 veckor då vill jag minnas.
Väldigt nöjd med dessa PLCBus moduler, har även 3-fas kopplaren och den fungerar utan problem.
 
Tack för tipsen, kände inte till denna sida. Såg en jämförelse där mellan PLC och X10. Det är bra att PLC inte behöver extra trådar, precis som x10. Å andra sidan är det inte mycket man kan göra med plc om jag förstår rätt.

Jag vill att fasad persienner ska kunna styras automatiskt. 1. De ska gå ner när det blir mörkt, 2. deras lameller ska öppnas när man släcker ljuset, och stängas när man kommer in i rummet (utan att själva persienn går upp eller ner).

Detta kan man inte göra med x10 fick jag veta, pga att deras styr knappars kortaste signal är 4sek. Det är för mycket.
Till PLC såg jag inte några skärmar+kontroller som man kan hänga på väggen, ungefär som X10s Leopard II (IQ TOUCH) eller z-wave Mertens väggkontroller.

KNX borde kunna det mesta.
Vilka begränsningar har IHC funktionsmässigt?
 
Nästan 100% säker att du ska kunna använda dig av Leopad II för att styra PLCBus eftersom det finns en modul som gör att komandon konverteras mellan X-10 och PCBus. Finns denna för PLCBus.
PDA kan var något: http://www.plcbus.com.cn/4_1_17.htm
Eller http://www.homeseer.com/ då finns många sätt att styra på Touchskärm, telefon, email. röststyrning mm. Villkor kan sättas. mm. se också denna tråd http://forum.byggahus.se/teknik/64615-z-wave-plcbus-alternativ-till-eib-ihc.html
Väggkontroll: http://www.plcbus.com.cn/4_1_16.htm
Persienner: http://www.plcbus.com.cn/4_1_13.htm
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.