Hej,
Var på Bauhaus och köpte en handdukstork. När jag kom hem och öppnade förpackningen fick jag se att den var ojordad. Det går oxå att ta bort kontakten för att direktansluta till kablage i väggen men även då är den ojordad.
Bör inte handdukstorken vara jordad eller?
 
Låter som ett solklart fall för Elsäkerhetsverket. Den lär ju inte klassad som dubbelisolerad om det är meningen att man ska kunna byta anslutningen... Är det S-märkt? CE står ju bara för China Export...
 
Sannolikt så är den dubbelisolerad, dvs har en symbol som liknar 2 kvadrater i varandra. Det betyder att den har bättre isolering, och apparater som uppfyller det får vara ojordade.
 
Nej CE står inte för China Export.. CE är förkortning för Communautées Européennes, franska för Europeiska gemenskaperna.
 
Och dubbelisolerade (Fi märkta) apparater får INTE jordas.
 
RoTe
frohike skrev:
Nej CE står inte för China Export.. CE är förkortning för Communautées Européennes, franska för Europeiska gemenskaperna.
Men eftersom CE märkning inte betyder något för varken kvalitet eller säkerhet kan man skämtsamt säga China Export...
 
Hempularen hade rätt. Den är dubbelisolerad och IP44.

Tack för era svar.
 
Visst kan hålla med om att CE inte garanterar kvalité. Men en CE märkt produkt skall uppfylla gällande EU-krav för exempelvis Säkerhet. Så har du en 230v produkt som är CE märkt så skall den uppfylla uppsatta säkerhetskrav.
Sen att det fuskas är ju alla medvetna om. Men Elsäkerhetsverket provar ju hela tiden produkter och vissa beläggs med säljstopp
 
CE märkningen ska visa att varan uppfyller MINIMI kravet i tillverkningslandet (innom EU)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.