Hej alla kunniga.
Jag och sambon har möjlighet att köpa ett hus på landet, otroligt billigt, pga vad kommer längre ner i texten. Huset har stått tomt i ca 4 år. Ägaren bor i annat land idag. Hon hade extremt många katter som gjorde sina behov där dom kände för de, i köket som är väldigt drabbat har alltså kattpink och vatten skadat de underliggande trägolvet, se bild. Frågan är, går detta att fixa? Såga upp och ta bort alla skadade delar i golvet, tar man bit för bit eller allt på en gång? Även ett annat rum är drabbat, lite upp på vägg och ner i golvet. Sågar man bort en bit över de drabbade i väggen och river upp allt golv? Ska man innan man gör/lägger om ha en sån där luktavvisare (kommer ej ihåg namnet, nåt med ozon) innan? Vi kommer såklart be proffs på området om hjälp men vill ha fler åsikter. Finns de nån chans att rädda detta hus eller är de helt kört?:/
Så tacksam för svar och åsikter.
 
  • Skadat trägolv och uppriven linoleummatta i hörn av rum med vattenskador och smuts.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej Lillben, välkommen till Bygga Hus-forumet!

Det verkar ju som att golvet har varit belagt med plastmatta, men katterna har kommit åt undergolvet.
Hur vill du ha golvet sedan?
Om du skall lägga nytt golv ovanpå undergolvsbrädorna är det nog bara att ta bort det fula illaluktande, och sedan bygga över.
Men på fyra år kan det ju hända mycket, så var beredd på fler överraskningar!
 
Hemmakatten
Kan vara extremt svårt att få bort kattkisslukt. Kan behöva riva mycket. Ozon räcker/fungerar inte.
 
Tyvärr va de ingen plastmatta mer än till kanten så skåpet stod direkt på trägolvet och så har de runnit under, får helt enkelt försöka få bort en rejäl bit för att se hur långt ner de gått innan vi bestämmer oss. Tack för tankar och tips.
 
Tänker förresten ha plastmatta i köket isåfall, känns lite tryggare:)
 
Hur gick det för er med huset och kattkisset? Vi är i en liknande situation nu, med ett hus där det verkligen stinker av kattpiss. Vi tänker riva ut allt men är inte säkra på att det kommer räcka för att få bort doften i slutänden. Så hade vart intressant att höra hur det hade gått för er?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.