Ska komma en kille och besiktiga huset i veckan, vad gäller försäkringen vi har tecknat med Länsförsäkringar. "Främst för att upptäcka fel och brister som kan orsaka vattenskador". Exakt vad är det de tittar på då?
 
Vad gäller vattenskador kontrollerar man att tätskikten i våtutrymmen, väggar och golv, är täta liksom genomgångarna av rören i dessa utrymmen.
Är det fråga om ett nybyggt hus är det nog inga problem, men om det är fråga om ett äldre hus kan det bli problem att få försäkringsbolaget att acceptera tätskikten. Det förekommer då att de gör begränsningar i försäkringens omfattning.

Utöver detta tittar de även på värme- och vatteninstallationen i stort såsom rörskarvar, täthet under diskbänk och diskmaskin, kyl/frys m.m.
 
Vad gäller våtutrymmen är det nog inga problem då vi inte har några. Bortsett från tvättstugan med dusch då. Nuvarande köket är iofs inte värst bra, kanske skulle se till att dra om de rören innan han kommer då vi håller på och sätter upp det nya köket nu.
 
Han var här igår och det var ett snabbt besök. I köket kollade han bara vattenlåset och frågade om det hade läckt nånting. Och så kollade han tvättstugan/duschen och där var det bara en anmärkning att det saknades en fog på kaklet i duschen, inte så konstigt då vi inte är klara med det.
Frågade om brandvarnare och brandsläckare, sen var det klart.
Så det var detsamma som blankt papper.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.