963 700 läst · 13 177 svar
964k läst
13,2k svar
Vad blir det för mat?
Nog fick hunden smaka?H Hybro skrev:Herregud vad mycket gott i denna tråd
[bild] [bild] [bild] [bild]
[bild]
Gnagmat gjord på billig julskinka som köptes för 19:90/kg.
Rimmade råa skinkor delas i fyra delar.
Pepprar ock rundstekes till 73 grader innertemp, när vi blir sugna.
Yes, snart är det påsk... Köper in 5 skinkor på utförsäljning
Jag kollade historiken och såg att jag började med köttfärssås och selleri, sedan ändrade jag till köttfärs vita bönor seller och där kom Zeinas soppa fram. Hade en halv burk vita bönor i tomatsås som jag gärna ville bli av medMaria T skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 244 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 244 inlägg
Kycklingpasta med soltorkad tomat och basilika.
Svartpeppar och Parmigiano ovanpå.
Fick "skäll" av frun för att jag skvätte på lite olivolja på den färdigkokta pastan, har ni på något på pastan efter durkning för att förhindra att den klibbar ihop?
"För så gör tydligen inte italienarna..."
Frun har varit i Italien, för 30!! år sedan.. Jag ska googla och bilda mig egen uppfattning men är ändå nyfiken på hur ni brukar göra.
Svartpeppar och Parmigiano ovanpå.
Fick "skäll" av frun för att jag skvätte på lite olivolja på den färdigkokta pastan, har ni på något på pastan efter durkning för att förhindra att den klibbar ihop?
"För så gör tydligen inte italienarna..."
Frun har varit i Italien, för 30!! år sedan.. Jag ska googla och bilda mig egen uppfattning men är ändå nyfiken på hur ni brukar göra.
Man lägger ner pastan direkt i såsen.FredrikR skrev:Kycklingpasta med soltorkad tomat och basilika.
Svartpeppar och Parmigiano ovanpå.
Fick "skäll" av frun för att jag skvätte på lite olivolja på den färdigkokta pastan, har ni på något på pastan efter durkning för att förhindra att den klibbar ihop?
"För så gör tydligen inte italienarna..."
Frun har varit i Italien, för 30!! år sedan.. Jag ska googla och bilda mig egen uppfattning men är ändå nyfiken på hur ni brukar göra.
När jag kokar pasta rör jag runt den avrunna pastan med en rejäl klick smör i kastrullen, så pastan blir glansig och goFredrikR skrev:Kycklingpasta med soltorkad tomat och basilika.
Svartpeppar och Parmigiano ovanpå.
Fick "skäll" av frun för att jag skvätte på lite olivolja på den färdigkokta pastan, har ni på något på pastan efter durkning för att förhindra att den klibbar ihop?
"För så gör tydligen inte italienarna..."
Frun har varit i Italien, för 30!! år sedan.. Jag ska googla och bilda mig egen uppfattning men är ändå nyfiken på hur ni brukar göra.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 244 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 244 inlägg
Kokar pasta i mycket vatten, dubbelt så mycket vatten minst som jag en gång fick lära mig på hushållskunskapen i högstadiet.FredrikR skrev:
Sen ska pastan bara vara i durkslaget så att överskottsvattnet försvinner, inte stanna där nån längre tid utan täckas med sås omedelbums eller upp på (varma!) tallrikar och gömmas i parmesan.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 244 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 244 inlägg