I vårt badrum hade vi en Gustavsberg toa - ganska modern, men vi var sura på den eftersom det nästan alltid stänkte upp på sitsen när man spolade, även med stängt lock. Mycket ofräscht.

Vid renoveringen köpte vi en ny Gustavsberg Nordic, den var snygg och utvecklingen går väl framåt tänkte vi... Men - den nya stänker också upp på sitsen vid nästan varje spolning! Inte kul med gula droppar på sits och lockets insida!

Dessutom verkar spolmängden konstig. Lilla spolningen är verkligen bara en liten skvätt, medan stora spolningen formligen tömmer hela tanken! Är det verkligen meningen?

Vi har kontaktat Gustavsberg men inte fått svar. När vi klagade hos säljaren (Bauhaus) fick vi reda på att toan gjorde vad den skulle, så det var inte fråga om någon garantireparation.

Vad säger ni andra - är alla Gustavsberg på detta sätt, eller har vi bara haft otur med våra två?
 
Lilla Gubbo skrev:
Dessutom verkar spolmängden konstig. Lilla spolningen är verkligen bara en liten skvätt, medan stora spolningen formligen tömmer hela tanken! Är det verkligen meningen?
Man brukar kunna justera spolmängden både för "stor" och "liten" spolning. Leta upp bruksanvisningen för toaletten och läs.
 
Har själv en Gustavsberg och det är inga problem. Som även ziplock skriver det brukar gå att justera hur mycket vatten som ska komma. Så titta i manualen hur man justerar så ska ni nog slippa stänk och även få mer vatten på snål spolningen. Fick själv öka på min för det kom för lite vatten.
 
Ahaa, trodde vattenmängden var fixerad, men det kanske inte är så. Jag letar fram manualen och testar lite - återkommer med en ny utvärdering.
 
Tråden är gammal men ämnet fortfarande aktuellt.
Vissa toalettstolar från Gustavsberg har enligt info på Internet en möjlighet till justering av vattenmängd vid spolning, andra inte.
Problemet med spolning som stänker upp vatten beror snarare på en dålig konstruktion av sitsen, skulle jag tro. Vi köpte 2 upphängda All-in-one Nordic3 WC med fixtur från Gustavsberg under sommaren 2021:
https://www.bauhaus.se/vagghangd-toalett-gustavsberg-all-in-one-fixtur-nordic3
Det finns ingen möjlighet till justering av vattenmängd - antingen 3 eller 4,5 liter. Bägge stänker upp vatten och de låter otroligt högt vid spolningen: 85 dB!!! Inte alls roligt på natten. Porslinet är dessutom av mycket dålig kvalitet och smutsen fastnar lätt på ytan trots att det marknadsförs som en toalett med smutsavvisande nanoeffekt.
Det gick inte att nå tillverkarens support och reklamera produkten.
Tydligen tillverkad i Kina utan någon som helst test av funktionalitet.
Slutsats: köp aldrig toalettstolar från Gustavsberg!

Som en motsats kan jag nämna en upphängd toalettstol från Laufen som vi hade på ett hotell i Österrike. Tyst spolning runt 40 dB, ingen stänk, gedigen kvalitet på porslinet med blank ytan.
 
BirgitS
Vi är mycket nöjda med vår golvstående Gustavsberg Estethic från förra året, öppen spolkant för enkel rengöring, stänker inte upp på sitsen eller locket, ställbar spolmängd och den lilla spolningen är mycket tyst av sig.
 
Jo, golvstående modeller är designade annorlunda och brukar vara tysta. De upphängda har en kant som gör att det stänker upp på sitsen och golvet. Anståndet mellan vattenbehållaren och inloppet till toaletten är och mycket större vilket orsakar otroligt mycket oväsen. Det låter som om ingen utför några kvalitetstester på dessa produkter nuförtiden. Det finns inte något sätt att kontrollera funktionaliteten på varuhuset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.