Hej, kompisen har en toalett i sin lägenhet som är ansluten mot vägg med excentriskt wc stos. Dock sitter den upp och ner. Men jag hittat inget online som säger att det inte får sitta monterat såhär. och K-rauta säger att det är okej??? Det ska tydligen vara ett universal stos.

Är detta okej att ansluta ett stos av den på bild upp och ner. Röret kommer ut ur vägg för högt jämfört med 180mm som på toastolen. Ska man lösa detta måste man höja upp toastolen, det går inte att hänga en ny toa på väggen. och badrummet ska inte renoveras. Det fungerar att spola och det är inte stopp i toaletten.
Ska man köpa en förhöjnings-sockel för att få anslutningen på toaletten och väggen att liva? Sedan kunna vända stoset åt rätt håll?
 
  • Vit cylinderformad objekt med svart bas på en vit bakgrund, liknar en modern stilren lampa eller prydnadsföremål.
Blir det inte stopp så funkar det ju.........
 
S Stefan1972 skrev:
Blir det inte stopp så funkar det ju.........
Finns inga regler över hur det ska sitta alltså?
 
A alfredwenström skrev:
Finns inga regler över hur det ska sitta alltså?
nja, det handlar nog mer om sunt förnuft men om det inte går att göra på nåt annat sätt och ni har testat och inget fastnar så spelar det ju ingen roll. Sen finns det ju såklart andra aspekter. Blir det vatten stående och det läcker ut och på sikt orsakar skada så kan ju försbolaget ha åsikter...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.