Hej.
Dottern har en liten städskrubb uppe där det ryms en kombitvätt och tvättstugan nere. Nu vill hon slippa gå runt o ner i källaren (finns ingen trappa inne). Skulle det gå att använda avluftningen till golvbrunn? Alltså om det finns någon brunn som man kan stoppa i röret om man sågar av det vid golvet. Sen sågar av vid innertaket och en paxfläkt där. Det lär ju flytas fall mot brunnen och så våtrumsmatta på golv/väggar. Sen får man väl göra en lokal avluftning i källaren i ett av rummen som inte används.
Städskåp med städprodukter, verktyg, dammsugarslang, korgar, öppen dörr, organiserad, hushållsförnödenheter, vita hyllor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Behåll avluftningen, öppna golv och gör ett avstick från luftningsstammen till en golvbrunn. Sedan nytt golv med fall mot brunn och plastmatta eller annat ytskikt.
 
  • Gilla
Dublin och 1 till
  • Laddar…
En sådan brunn som du efterfrågar existerar inte så vitt jag vet. Men även delen av ditt förslag om PAX fläkt uppåt är problem. Avluftnings rör brukar vara avslutade på taket öppet. Det regnar alltså in i röret.
 
Ser ut som äggskalsrör där, knacka på det låter det dovt eller lätt , lätt är det äggskal. Nästan vita äggskal. Dom spricker lätt, så att kapa och koppla på i bjälklaget blir knepigt. Ett T-stycke med en 45 graders bygger en bit ner och kanske nästan hamnar i taket under. Mät Mät så du ser hur det går.
 
Hm.
Blev mkt att tänka på helt plötsligt :).
Det är betongbjälklag men det går ju att få tag på någon som har modell större kärnborr. Aha ok ska be dom kolla ang äggskalrör
 
Vart lite fel så jag tog bort
 
Avluften går då genom betongen, det vart genast problem. Ett T-stycke med avstik 50 går ner ca 7 cm under 50 delen och då hamnar du säkert i betongen. Och skarven blir då i betongen, troligtvis får du inte ihop det. Sen hur det ser ut nere. inbyggt eller öppet, det kan dra med sig många saker, som rivning
 
Rören ligger helt öppet i taket i källaren.

Så det är alltså enklast att låta en betonghåltagare borra upp ett nytt hål i bjälklaget och sätta en golvbrunn där? Sen ansluta till stammen i källartaket.
 
Gå med golvbrunnsavloppet rakt ner i källaren, där vinklar du av mot avluftningen och sätter in ett T-rör på avluftningen, behövs nog en del skjutmuffar och rörstumpar.
Protte
 
Som sägs ner med allt källaren och koppla ihop där, då kommer avluften att fortfarande att fungera. Hur är golvet, ytbeklädnad direkt på betongen eller. Kanske lilldamen behöver utslagsvask/handfat eller så när du åndå håller på..
 
J jonaserik skrev:
Som sägs ner med allt källaren och koppla ihop där, då kommer avluften att fortfarande att fungera. Hur är golvet, ytbeklädnad direkt på betongen eller. Kanske lilldamen behöver utslagsvask/handfat eller så när du åndå håller på..
Osäker på under golvet men det ligger ett trägolv där iaf nu. Jo det hade nog varit ett önskemål men det kommer inte få plats med en vask.
 
Hm.
Skönt att få bolla idéer med er. Men då får vi/dom nog tänk om o köra på borra i bjälklaget och en golvbrunn där. Ska jaga lite o se vad ett hål kan kosta att borra. Någon som kan ge tips på en golvbrunn som kan passa och vilken storlek på hålet? Eller funkar det med en standard golvbrunn.
 
Ok ingen vask. Det finns brunnar som går rakt ner, ett hål, fixera brunnen och gjuta kring. Tänk även på att en TM ska ha ett avlopp, så inte brunnen kommer för långt ut på golvet och måste börja kliva på röret från TM. Det med trägolv. kanske ett regelverk som själva golvet ligger på. En brunn som går rakt ner är liksom lite större på undersidan. så kanske en brunn med siduttag kan vars bra. då behöver inte hålet genom bjälklaget vara så stort. Ut från beunnen och ner med en 90 vinkel. Räcker gott med 50rör.
 
Golvet ska ut hur som, eftersom antar att man måste flyta fall till brunn och matta ska in. Aha det räcker med 50 rör men det är då fortfarande en ”standard” golvbrunn som man förminskar ner till 50 rör?
 
Golvbrunnar finns med 50 mm utlopp. Det är bara om den är till ett badkar som det behöver vara större än 50 mm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.