Vad kostar det att byta ut "kassetter" (?) för gamla 3-glasfönster, d v s där de blivit så gamla att isoleringen riskerar att inte längre vara tät?
 
ca 800:-/m2 för 3-glas isoler utan energiglas eller gas. Själva bytet kan man ganska enkelt göra själv. För att slippa modifiera fönstrets lister så beställ med 3mm glas för att tjockleken ska bli den samma som ursprunglig kassett. T3-12 (tre 3mm glas med 12mm istans mellan) var vanligt förr.
 
Jag har hört att det skulle vara någon kasett man byter ut, och jag antar att det är med gas som gäller i detta fall.
 
Kassetten i fönstersammanhang är två eller tre glasrutor som är sammanfogade med ett metallband och tätat med någon slags tätmassa. Luft eller argongas (även annan gas förekommer) imellan glasrutorna.

Man pratar om tex 4-16-4-kassetter. dvs en 4mm glasruta med 16 mm luft/gas och sedan en till 4mm glasruta. Kassetten blir då 24 mm tjock och monteras som helhet in i bågen.

Ett vanligt problem med kassetter är att de med åren läcker ut gasen (den hjälper till att isolera) luft eller fukt kan komma in och skapa "dimmiga" fönster. Det är då man byter kassetter.
 
Är det inga fönster som är limmade? Då får man lite extra jobb om glaskassetten är limmad i ramen. Vilket är mer eller mindre krav på tex dörrar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.