Hej! Husägare sedan 2 år tillbaka och trots att vi har lärt oss enormt mkt de här året är vi fortfarande rookies. Så tacksam för detta forum!

Vi bor i 60talshus soutteränghus och har en spricka i fasaden (på sidan utan boyta under mark) som blir större och delar faller av. Vi har hittat en firma som gör dräneringen (efter att vi grävt själva) och pratat med två murare för att knacka ner befintlig puts o putsa om. En firma säger att vi även måste slipa bort den gamla tjäran (under putsen, är väl den som varit tätskikt) och den andra firman säger att vi inte behöver göra det utan att det räcker att knacka ner det som är löst och sen putsa igen. Nån som har input om vad som stämmer?! Borde man ta ner allt, slips bort tjäran och sen putsa om eller är det overkill? Vill gärna hålla kostnaderna nere så mkt som möjligt.
 
  • Gilla
Blodsoppen
  • Laddar…
Tjäran kan hindra att väggen torkar ut om den blir fuktig.
 
  • Gilla
SaraWahlgren81
  • Laddar…
N
Du måste lägga in lite bilder för att få ett bra svar.
 
  • Gilla
SaraWahlgren81
  • Laddar…
Jordskred nära byggnad, synligt fundament, skadad plåt, snöblandad jord, potentiell strukturskada.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Grävd gruv i snötäckt trädgård längs husvägg, troligen för fundament eller rörarbeten, vinter eller tidig vår.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
D
Bruk biter inte fast i tjära, så är det putsat direkt på bör den slipas eller blästras bort. Du kan själv kolla om det sitter, ta en hammare och knacka lätt, låter det ihåligt sitter inte putsen. Låter det stumt är det som det ska.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.