Hur rimligt är det att man kan återanvända något av materialet från icke bärande innervägg (reglar, isolering, skivor) som ska rivas till att sätta upp en ny vägg på ett annat ställe?

Två reglade gipsväggar ska tas ner och 1 (+ en halv till garderobsutrymme) ska sättas upp.
 
Vad är det för dimensioner på materialet? Typ av isolering , tjocklek?
 

Bästa svaret

Gipsskivor är bara att slänga.
OSB-skivor och reglar går ofta att återanvända (som privatperson)
Isolering i innerväggar och oftast bara för ljudisolering, så länge det inte ställs speciella krav på ljuddämpning så går det att återanvända isoleringen även om det blir bitar (som privatperson).
 
  • Gilla
Bematte och 1 till
  • Laddar…
Okej, tack för info!
 
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
Vad är det för dimensioner på materialet? Typ av isolering , tjocklek?
Man blir ju lite nyfiken på hur du tänker att dimensionen på materialet skulle ha nånting att göra med huruvida det är rimligt att återanvända det eller ej.

Det rätta svaret till TS är att det inte går att svara förrän du har rivit väggen. Då kommer det framgå tydligt vad som är rimligt att återanvända. Hela skiten kanske är monterat med tretusen spikar/skruvar och kräver total förstörelse med tigersåg, eller så kan man snyggt och fint plocka ner allting och nästan behålla ursprungsskicket. Ingen här kan veta det. Kanske luktar det godis när du river väggen eller så är det flera års råttbajs och svartmögel som rinner ut. Ingen här kan veta det. Kanske är det korrekt byggt med fina material eller så är det fulbyggt med skräp som du ändå inte vill återanvända. Ingen här kan veta det.

Bara att sätta fart och börja riva, och göra kompletterande inköp för det som inte går att återanvända. En sak är säker och det är att det ofta är fruktansvärt mycket jobb att riva något om ambitionen är att kunna återanvända materialet.
 
  • Gilla
saiter och 1 till
  • Laddar…
Ner plockade gipsskivor går att använda som första lager i dubbelgipsvägg.
När du börjat riva kommer du troligen märka att det är enklare att slänga allt och bygga nytt med nya grejer.
 
  • Gilla
Bematte
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.