Hej!
Vi har en rymningsbenägen 3-åring och funderar på hur vi ska få lite lugn och ro i sommar :) Vi har hörntomt och skulle vilja hänga in baksidan där vi kan ha uppsikt. Problemet är att robotgräsklipparen måste ju kunna gå över hela tomten. Söker därför tips och idéer hur vi kan antingen:
1) Sätta ett staket som vi enkelt kan ta bort när gräsklipparen ska köra (måste dock va rejält för 3-åringen kommer absolut testa att klättra).
2) Ett staket som kan släppa igenom gräsklipparen (exv höj- och sänkbart).

någon som gjort nåt liknande eller har tips på hur vi kan gå tillväga?
 
Gör en grind?
 
  • Gilla
tergo
  • Laddar…
Z z_bumbi skrev:
Gör en grind?
tack för svar men det går inte för gräsklipparen kan inte bara ha en trång passage. Den måste liksom kunna gå över fritt.
 
Det finns ingen automatisk lösning som inte en treåring klarar av att forcera. Om den inte bygger på motorer och elektronik då...

Men dotter forcerade trappgrinden när hon var drygt ett. Hon hittade också ett sätt att ta sig ur spjälsängen genom att lyfta ur botten på den.

En grind är svaret, men istället för en enkel grind så får ni göra en dubbel grind, då bör den bli bred nog. Annars finns det ju en enkel flyttbar lösning och det är kompostgaller.

Edit: enklast är väl att hägna in treåringen med dessa?
 
Sarusana Sarusana skrev:
tack för svar men det går inte för gräsklipparen kan inte bara ha en trång passage. Den måste liksom kunna gå över fritt.
En grind kan vara ganska bred utan att kräva stora bygginsatser, t ex en "vanlig" gånggrind och en bredare som bara öppnas när det ska klippas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.