I
Hej,

Vi bor i ett hus på 115+115 m2 och har en större frånluftsfläkt på vinden som drar ut luft från 2 punkter på entré och 3 punkter i bebolig källare.

Samtliga dörrar byttes i huset för något år sen och vi siktade då på lite ljudisolering vilket betyder högre trösklar och i vissa fall gummilister. Detta har såklart visat sig vara dåligt för ventilationen mellan rum. Vi kan se att en tempgivare inne i ett stängt rum kan upp gå till 23 grader medan tempen precis utanför är knappt 21.

Vi har provat plocka bort gummilisten samt lagt en platt tröskel vilket skapar ca 1-2 cm glipa under dörren, detta gör marginell skillnad.

De flesta rum har tilluft i väggen så det ska inte vara något problem att få bra luftflöde om man öppnar dörrarna. Men om man vill kunna ha stängda dörrar ex på natten, hur löser man då ett bra luftflöde utan allt för stora ingrepp?

MVH
 
BirgitS
Känns luften dålig i sovrummen på morgonen, någon som får huvudvärk etc.?
Är luftflödet i den där fläkten tillräckligt stort för ventilera huset enligt normerna?

Om du lägger upp planlösningen för huset och markerar var det finns tilluft och frånluft kan det vara enklare att komma med råd.
 
  • Gilla
Nyblivenhusägare123
  • Laddar…
C
I Ironside skrev:
hur löser man då ett bra luftflöde utan allt för stora ingrepp?
Om det innebär ett för stort ingrepp eller inte får du fundera på, men (ev. ljuddämpat) överluftsdon är den uppenbara lösningen. Men inte så vanligt i bostadsmiljö antar jag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.