Hej,

Hjälp sökes…
Vi har en IVT 490 som värmer ett enplanshus med vattendrivna värmegolv i hela huset. 130 kvm. Utegivare och reglage i varje rum.

I helgen så eldade vi i Kaminen, Fredag, lördag, söndag. Vilket vi inte gjort så mycket tidigare. Bara bott i huset snart 1 år. Någon enstaka gång i höstas eldade vi också men upplevde då inte det vi gör nu, nämligen att det blir 16-17 grader i huset och IVTn värmer absolut inte upp till normal komfortabel värme. Tidigare har vi utan problem haft 20-22 grader med en värmekurva på 3,6, lite varierande efter vilken temperatur det varit ute, upplever att maskinen får upp värmen mer vid minusgrader än mellan 1-5 grader.

Vi har nu haft kallt 16 grader, klätt oss i ull och försökt undvika köldskador med en liten elektrisk värmefläkt sporadiskt ( och inte eldat!) i mer än 24h, vilket ju är den tid som det teoretiskt sett ska ta för IVTn att justera temperaturen etc. Men det är fortfarande 16 grader inne!

Är det någon som kan hjälpa oss hur vi ska få det varmt igen? Och hur ska man kunna elda i kaminen som komplement om det blir såhär varje gång! Hur samkör man egentligen en IVT 490 med sporadisk eldning?



Det enda positiva är att vi har haft en riktigt låg elförbrukning senaste dagarna:rofl:
 
U
Har du innetemp-givare utöver golvvärme termostater? Golvvärme i gjuten platta? Hus byggt när?
 
Ingen innegivare. Har ej de displayfunktionerna på IVTn som hade funnits om där var innegivare. Huset är byggt 2011 med platta på mark.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.