Hej.

Vi har precis skaffat Tibber med Pulse och kan se vår elkonsumtion i realtid. Det är ju kul förutom att när man startar spisen skickar Tibber en push-notis om överbelastning. Det är fas 3 som slår i taket, som man kan se på bilden. Ska inte alla tre faser dela på belastningen? Är spisen felkopplad? Är det en vanlig elektriker man ska ringa om hjälp?
 
  • Notifikation om strömöverbelastning från Tibber-appen, meddelande om att kolla upp huvudsäkring och faslaster.
  • Haha
Magnus E K
  • Laddar…
Jag tycker Tibber är lite väl kvicka. De bör inte skicka notiser för tillfällig och måttlig överlast, typ den tid det tar att koka upp vatten på spisen. En notis om överlasten håller i sig ca 10 min kanske vore lagom, även beroende på hur mycket man ligger över.

Det är möjligt att din spis är felkopplad. Men det är mer troligt att du har en "modern" spis. Det tillverkas inga spisar för Sverige längre som fördelar lasten mellan faserna. Istället belastas enskilda faser. Det är ganska dumt. Alla 17.4 A kommer kanske inte från spisen heller?

Så håll koll på din förbrukning. Ser du att du ligger lite över lite mer långvarigt, eller om du har kraftiga toppar på uppemot 25 A, då är det läge att ringa en elfirma.
 
  • Gilla
Carl-Olof Almbladh och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.