N
Hej,
Jag tänkte ge mig på ett byta en toalettstol då den gamla har gått sönder och skulle behöva lite hjälp.

Om man köper en ny WC-stol typ av denna modellen: https://www.bauhaus.se/toalett-ifo-vinta-hog-s-las-rimfree-sits-vit

Vad behöver man mer för kopplingar för att kunna koppla in inkommande vatten?
Jag har en dålig bild på nuvarande lösning som jag gissar är från ~1990 där man kan se nuvarande inkoppling med en avstängningsventil.

Någon som kan hjälpa mig?
 
  • En toalettborste, delvis suddig bild, närbild, ena hörnet i ett badrum.
Behöver inte bli värre än att du kan använda det du har.....Beror ju lite på höjden och var det nya hamnar. Ser ut att vara en halvkoppling på röret och det fungerar ju på dylika kranar. Sen vet jag inte om ny medföljer eller inte.
 
N
Jag ska göra precis samma sak på en väldigt lik installation. Funderar på om man bör byta avstängningsventilen eller om den är ok fortfarande?
 
Förmodligen kommer inte den nya stolens anslutning att sitta på exakt samma ställe, så jag skulle ha kapat kopparröret och satt en slangstump mellan.
 
N
useless useless skrev:
Förmodligen kommer inte den nya stolens anslutning att sitta på exakt samma ställe, så jag skulle ha kapat kopparröret och satt en slangstump mellan.
Det låter som det jag är ute efter.
Vad är det för koppling man sätter mellan ett kopparrör till en slang?
 
Om det ändå behövs en ny avstängning så hade jag satt en kulventil på röret med passande klämkoppling på ena sidan och planända på den andra. Sen satt en slang från den direkt till WC'n.

Typ en sån här med rätt dimensioner: https://www.vatette.se/produkter/ku...k-forkromad-dy15-x-utvandig-g-12-med-plananda


Vill du ha avstängningen på WC'n så får du sätta nåt sånt här på röret istället: https://www.vatette.se/produkter/ko...29/koppling-rak-forkromad-dy15-x-utvandigg-12
 
Jag skulle nog kolla om nya stolen inkluderar nån avstängning och sen ställa den på golvet och mäta lite. Sen ta ställning till vad som behövs och inte.
 
  • Gilla
Bästerortarn och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.